Les 28 hores d'ascensos solidaris al Collbaix aconsegueixen recaptar 3.217 euros per La Marató

L'original proposta va reunir centenars de participants, que durant tot dissabte i el matí de diumenge van dotar de vida el cim bagenc per excel·lència

Les 28 hores del Collbaix Solidari van oferir activitats al cim de la muntanya, com una dinàmica de cos i consciència
Les 28 hores del Collbaix Solidari van oferir activitats al cim de la muntanya, com una dinàmica de cos i consciència | Collbaix Solidari
18 de desembre del 2018
Actualitzat a les 9:58h
Prop de 650 persones van prendre part, aquest cap de setmana, en la iniciativa impulsada per la plataforma Collbaix Solidari en suport a La Marató de TV3 d'enguany. La proposta, que va engegar dissabte a les nou del matí i va finalitzar diumenge a la una del migdia, demanava als participants aportar un euro -o la voluntat- per cada Collbaix que coronessin. L'èxit de la jornada va ser majúscul, i és que es van aconseguir reunir un total de 3.217 euros, que van ingressar-se al número de compte de La Marató, que enguany s'ha dedicat a la investigació del càncer.

Al llarg de les vint-i-vuit hores que va durar l'activitat, els organitzadors també van oferir propostes lúdiques tant dalt de la muntanya bagenca per excel·lència com al peu. En aquest sentit, dissabte es va dur a terme una classe gratuïta de tai-txi (al matí) i una botifarrada popular (al vespre); i diumenge, una dinàmica de cos i consciència; un un tast de vins del celler El Molí-Collbaix, i una actuació castellera a càrrec dels Tirallongues de Manresa, els Penjats del Campus i els Castellers de Santpedor.

"Estem molt contents de la resposta de la gent", han afirmat els organitzadors de l'esdeveniment, que han volgut destacar "la gran gesta" de dos dels participants en la jornada: Sergi Cots i Josep Gras, que van coronar el Collbaix 24 i 21 cops, respectivament. "Una animalada a l'abast de molt pocs", han apuntat.

Les vint-i-vuit hores del Collbaix Solidari van comptar amb la col·laboració de Mafrica, Bravo Running, Celler El Molí, Vèrtic, Distribuïdora Rubió, Aneto, Berenador del Collbaix, Forn de pa Jorba, Bon Àrea, Esport 7, Espai Salut i Spar.
 

La jornada va cloure diumenge amb l'actuació de tres colles castelleres del Bages Foto: Collbaix Solidari