La primera jugadora transsexual federada a Catalunya debuta a Manresa

Valentina Berr, a més, va anotar des del punt de penal i va contribuir a la golejada del Terrassa FC contra el FC Pirinaica

La jugadora transsexual Valentina Berr
La jugadora transsexual Valentina Berr | Terrassa FC
Redacció
17 de desembre del 2018
Actualitzat a les 14:23h
El segon equip femení del Terrassa FC ha viscut una jornada històrica aquest diumenge: el debut de Valentina Berr, la primera jugadora transsexual federada de Catalunya. Ho va fer al Municipal de la Mion-Puigberenguer de Manresa contra la Pirinaica. A més, va marcar des del punt de penal el cinquè dels nou gols que va anotar el conjunt egarenc contra l'equip manresà (1-9).  Berr, nascuda a Ripollet el 1993, es va incorporar al principi d'aquesta temporada al Terrassa, però la tramitació de la seva fitxa no l'ha permès debutar, al grup 2 de la Segona Divisió Femenina, fins tres mesos després d'arrencar el curs.

"Ser dona trans encara vol dir començar el dia sense tenir idea de moltes de les violències que t’arribaràs a trobar, facis el que facis. Imagina't al món del futbol femení, que encara hem de sortir amb pancartes demanant respecte i agraint el suport", ha manifestat al web del club.

Ha afirmat que "no és fàcil arriscar la meva salut mental i física en aquest escenari". Berr ha agraït l'acollida que ha tingut l'equip i ha posat sobre la taula una reflexió: "Tinc unes companyes que em cuiden i em protegeixen des del primer minut, i un club que està fent tot el possible perquè pugui concentrar-me en jugar, que és el que he vingut a fer. Tant de bo la resposta de la resta de persones i institucions que em vagi trobant durant la temporada també estiguin, almenys, a l'altura d'una societat tolerant amb la diversitat".