Surt a la llum un llibre per posar en valor la figura del cèlebre actor i director moianès Pius Daví

Pius Daví interpretant el paper de Faquir en l'obra «El faquir de Bengapur» d'Elmer Rice
Pius Daví interpretant el paper de Faquir en l'obra «El faquir de Bengapur» d'Elmer Rice | Cedida
Redacció
17 de desembre del 2018
Actualitzat a les 10:43h
L'actor i director de teatre nascut a Moià Pius Daví Segalés és, per a molts veïns del municipi, un gran desconegut. Aquest artista estretament vinculat a la figura del mític dramaturg Enric Borràs, va trepitjar, juntament amb la seva dona -la també actriu Maria Vila-, els escenaris de les principals capitals espanyoles, sota el segell de la companyia teatral que tots dos van crear, la Vila-Daví.

Entre d'altres, van donar vida a textos de Josep Maria de Segarra (Fidelitat, L'hostal de la Glòria o Desitjada); de Josep Maria Millàs-Raurell (La llotja o La sorpresa d'Eva), així com també del dramaturg americà Elmer Rice (El procés de Mary Dugan o El faquir de Bengapur) o de l'immortal William Shakespeare (La novícia de Santa Clara). A més, va estrenar dues peces teatrals del periodista i escriptor manresà Josep Maria Planes, Amor Un dinar fred

Ara, seixanta-dos anys després de la seva mort, la documentalista moianesa Elvira Permanyer ha editat un llibre per posar en valor la seva figura. La publicació -impulsada, també, per l'Associació Cultural Modilianum- pretén ser "un reconeixement públic a un moianès il·lustre que va ser un referent de l'escena catalana dels anys vint i trenta", manifesten.

La presentació pública del llibre, que porta per títol Pius Daví i Segalés (1891-1956): moianès, actor i director de teatre, es farà aquest diumenge, 23 de desembre, a les sis de la tarda, a l'Auditori de Sant Josep de Moià, en un acte que serà obert a tothom i en el qual hi prendrà part l'autora.
Arxivat a