Surt a la llum un llibre per posar en valor la figura del cèlebre actor i director moianès Pius Daví

per Redacció, Moià | 17 de desembre de 2018 a les 10:33 |
Pius Daví interpretant el paper de Faquir en l'obra «El faquir de Bengapur» d'Elmer Rice | Cedida
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de desembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'actor i director de teatre nascut a Moià Pius Daví Segalés és, per a molts veïns del municipi, un gran desconegut. Aquest artista estretament vinculat a la figura del mític dramaturg Enric Borràs, va trepitjar, juntament amb la seva dona -la també actriu Maria Vila-, els escenaris de les principals capitals espanyoles, sota el segell de la companyia teatral que tots dos van crear, la Vila-Daví.

Entre d'altres, van donar vida a textos de Josep Maria de Segarra (Fidelitat, L'hostal de la Glòria o Desitjada); de Josep Maria Millàs-Raurell (La llotja o La sorpresa d'Eva), així com també del dramaturg americà Elmer Rice (El procés de Mary Dugan o El faquir de Bengapur) o de l'immortal William Shakespeare (La novícia de Santa Clara). A més, va estrenar dues peces teatrals del periodista i escriptor manresà Josep Maria Planes, Amor Un dinar fred


Ara, seixanta-dos anys després de la seva mort, la documentalista moianesa Elvira Permanyer ha editat un llibre per posar en valor la seva figura. La publicació -impulsada, també, per l'Associació Cultural Modilianum- pretén ser "un reconeixement públic a un moianès il·lustre que va ser un referent de l'escena catalana dels anys vint i trenta", manifesten.

La presentació pública del llibre, que porta per títol Pius Daví i Segalés (1891-1956): moianès, actor i director de teatre, es farà aquest diumenge, 23 de desembre, a les sis de la tarda, a l'Auditori de Sant Josep de Moià, en un acte que serà obert a tothom i en el qual hi prendrà part l'autora.

 

Participació