El Cd'E Manresa guanya la Rapitenca i s'acosta a tres punts del líder (3-0)

El Cd'E Manresa s'ha imposat a la Rapitenca
El Cd'E Manresa s'ha imposat a la Rapitenca | José Antonio Sánchez
Redacció
16 de desembre del 2018
Actualitzat a les 18:53h
El Cd'E Manresa no va desaprofitar l'oportunitat d'acostar-se una mica més al líder (si és que aquest queia a Nou Barris, cosa que va succeir) i va tornar a vèncer al Congost després de dos mesos sense fer-ho. Un doblet de Noah i una altra diana de Leandro van servir per doblegar 3-0 una Rapitenca que va començar el curs pràcticament intractable lluny de Sant Carles, però que a l'estadi manresà va evidenciar la davallada que arrossega des de fa un parell de mesos, temps en que només ha sumat cinc dels darrers trenta punts en joc.

El pròxim diumenge, a Mollerussa, el Manresa tindrà una prova de foc davant el líder, un líder que aquesta jornada ha perdut l'històric rècord d'imbatibilitat que ha dut a l'equip del Pla de L'Urgell ha sumar durant cinquanta-sis jornades consecutives, en tres temporades diferents. Si la derrota a Nou Barris ha deixat estabornit el Mollerussa (en condicional, no afirmo res), el Manresa podria aprofitar-ho per furgar a la ferida urgellenca.

La primera part va tenir color local. Sense gaire estridències, el Cd'E Manresa va anar fent-se seu el domini davant un rival que ofensivament pràcticament no va inquietar, a banda d'un parell de xuts massa previsibles i innocus del capità Xavi Marqués i un altre idèntic de Pachu davant dels quals Pol Busquets ni es va despentinar. Marc Serra, per la seva banda, només en un minut va disposar de dues oportunitats d'avançar el seu equip. Primer (19') després d'un refús en curt de la defensa visitant que aprofitaria el navassenc per fer passar la pilota llepant el pal dret de Jose (la pilota va fer la corba dintre-fora i això va impedir que pugés l'1 a 0 al marcador). Després (20') amb un xut des del balcó de l'àrea que, en tocar lleugerament en un defensa, va fer que la pilota passés fregant per sobre del travesser. 

El joc era dinàmic per part d'ambdós equips, però li mancava més gracia ofensiva. Fins que una jugada pel carril dret de l'atac manresà va obrir la llauna (28'). Biel Rodríguez centrava la pilota cap a la posició de Noah, que arribava en carrera, i aquest creuava de primeres l'esfèric a la dreta de Jose. Impossible pel porter visitant. Cinc minuts després, a la banda esquerra de l'atac manresà, Joel Priego posava a prova el porter rival amb un centre-xut enverinat que Jose va neutralitzar amb una bona intervenció al costat del pal dret. Poc més fins el descans.

De sortida, la Rapitenca va sortir amb més iniciativa. Gens estrany, anava per darrera al marcador. El Manresa no tenia presa. Un calfred va recórrer els cossos dels jugadors blanc-i-vermell quan Dilla es va trobar amb un caramel al cor de l'àrea, amb la immensitat de la porteria davant seu; però un superb Pol Busquets va robar-li la cartera al pitxitxi visitant abans que aquest se la fiqués ni tan sols a la butxaca, i l'ensurt va quedar en no res (61'). El Manresa, veient-li les orelles al llop, va començar a reaccionar i no va trigar gaire a posar terra pel mig al marcador. Alsina (64') es va internar fina a la línia de fons i va centrar una pilota a la que ningú va arribar en primera instància; Sergi Soler va lluitar aquell esfèric amb un defensa rival fins que la pilota va caure a peus de Leandro, a la dreta de l'atac; aquest va etzibar un xut creuat al segon pal que es convertiria en el més que tranquil·litzador 2-0.

Si el segon gol manresà va significar una muntanya per la Rapitenca, aquesta encara es va fer més costeruda quan Noah rebia una assistència a l'esquena de la defensa rival i era envestit de manera desproporcionada pel porter Jose (fora de l'àrea). Expulsió (74') i la Rapitenca a encarar els darrers vint minuts amb deu jugadors. El Manresa va trobar el camí pla, més encara quan Romano, que reapareixia després de quasi dos mesos d'inactivitat, i quan tan sols feia un parell de minuts que havia entrat al terreny de joc, enfilava pel carril esquerra i assistia sobre l'arribada de Noah, que, igual que a l'1-0, rematava de primeres, aquesta vegada ficant la pilota pràcticament a l'esquadra (78').

Un gran xut de Joel Priego des de la mitja lluna, amb el temps complert, que Josué va escopir com va poder, va ser la darrera espurna ofensiva amb cara i ulls del partit. Però pocs minuts abans es va produir un fet que va passar desapercebut per tothom, però que no es pot passar per alt. Als 83' entraven al terreny de joc Dani Galván (06/10/2000) i Rubén Rodríguez (20/11/2001), dos dels tres jugadors juvenils que hi eren a la banqueta manresana. Aquest dos jugadors han sigut els primers jugadors nascuts al Segle XXI a debutar amb el Primer Equip del Manresa. Que consti en acta.

Fitxa tècnica

Centre d'Esports Manresa

Pol Busquets, Solernou, Florent, Bernat, Alsina (Romano, 76'), Noah, Joel Priego, Biel Rodríguez (Dani Galván, 83'), Cuello (Rubén, 83'), Sergi Soler, Marc Serra (Leandro, 59')

Unió Esportiva Rapitenca

Jose, Iker (Nacho, 68'), Xavi Anell, Ivan, Mata, Pachu, Alex Forés (Alex López, 76'), Xavi Marqués, Sabaté (Peque, 59'), Blasi (Villa, 53'), Dilla (Josué, 72')

Gols

1-0 (28'), Noah; 2-0 (64'), Leandro; 3-0 (78'), Noah

Àrbitre

Sr. Rubén Serra Sanz, de la delegació de BCN. Va estar auxiliat per Joan Ignasi Ros Martínez i Joan Llistar Perelló.

Targetes

Cuello // Ivan, Pachu, Xavi Marqués, Dilla, Josué, Peque, Nacho, Jose (vermella directa, 71'), J.M. Rodríguez (tècnic) (expulsat 75')

Camp

Estadi del Congost, 70 espectadors

- Resultats
- Classificació