Torra torna a apostar des de Manresa per un diàleg «sincer» i «sense por» amb l'Estat

El president remarca durant la cloenda dels actes de Capitalitat de la Cultura Catalana que a Catalunya "no hi ha un problema de convivència, sinó de democràcia i respecte pels drets humans"

Quim Torra, president de la Generalitat, en l'acte que ha posat punt i final a l'any de Manresa com a Capital de la Cultura Catalana
Quim Torra, president de la Generalitat, en l'acte que ha posat punt i final a l'any de Manresa com a Capital de la Cultura Catalana | Norma Vidal
Redacció
16 de desembre del 2018
Actualitzat a les 16:46h
El president de la Generalitat, Quim Torra, ha tornat a reclamar un diàleg amb l'Estat que sigui "sincer" i "sense por" per desencallar l'actual situació. Torra ho ha dit després que aquest dissabte el president de l'Estat, Pedro Sánchez, hagi exigit un diàleg "seré, moderat i sensat" per construir major cohesió. El cap de l'executiu català ha fet aquestes declaracions en la cerimònia de cloenda de la ciutat de Manresa com a Capital de la Cultura Catalana, on també ha advertit que Catalunya "no té un problema de convivència, sinó de democràcia i manca de respecte als drets humans i les llibertats".

Així mateix ha apostat per "construir ponts" deixant a banda les diferències ideològiques: "Estem condemnats a entendre'ns", ha advertit.
Quim Torra considera que cal teixir ponts "de diàleg i entesa" sobre els grans consensos que comparteix el 80% de la societat catalana i que des del seu punt de vista es centren en "no reconèixer la monarquia espanyola com una institució pròpia, estar en contra de la repressió envers els polítics empresonats i apostar pel dret a l'autodeterminació per resoldre la situació". 

El president ha considerat que l'escenari actual exigeix "dedicar tots els esforços a trobar una sortida" i adverteix que a Catalunya no hi ha un "problema de convivència, sinó de democràcia i manca de respecte de drets humans i defensa de les llibertats". 

El president ha fet aquestes declaracions en la cerimònia que ha posat punt i final a l'any de Manresa com a capital de la Cultura Catalana. Torra ha aprofitat per recordar els presos independentistes i ha fet una menció especial als que estan duent a terme una vaga de fam. Així mateix, ha expressat el seu suport a Jordi Turull, que divendres va ingressar a la infermeria del centre penitenciari de Lledoners.