El BAXI Manresa escombra un rival directe (94-73)

El Tecnyconta Saragossa aguanta fins el minut 25

El BAXI Manresa es llança per a una plaça de la Copa del Rei
El BAXI Manresa es llança per a una plaça de la Copa del Rei | J. Alberch
16 de desembre del 2018
Actualitzat a les 16:37h
El BAXI Manresa ha sumat una convincent victòria contra un rival directe. El Tecnyconta Saragossa ha plantejat més problemes dels que indica el marcador final ja que els locals no han trencat el partit fins a mitjans del tercer quart. L'equip dirigit per Joan Peñarroya ha compensat un joc interior limitat amb molta entrega i encert exterior. Alex Renfroe ha estat un dia més el mestre de cerimònies. Però la victòria s'ha d'apuntar a tot l'equip. És repetitiu. Allò de la victòria coral. Finalment, Marko Lukovic no s'ha recuperat del cop al dit petit de la mà dreta que va rebre entrenant i ha estat baixa. Els joves Pau Treviño i David Efanbé han entrat a la convocatòria. Tots dos han gaudit dels darrers 19,9 segons. Treviño ha assistit a Lundberg per tancar el partit.

Joan Peñarroya ha introduït una variant tàctica i ha fet jugar Pere Tomàs de quatre. Aquest moviment ha creat un espai a Iffe Lundberg al quintet inicial del BAXI Manresa que han completat Alex Renfroe, Ryan Toolson i Cady Lalanne. Per part del Tecnyconta Saragossa han començat Bob McCaleb, Stan Oloye, Nemanja Radovic, Reinaldas Seibutis i Fran Vázquez. El triple inicial de McCaleb ha estat ràpidament replicat pel BAXI Manresa amb cistelles de Lundberg i Lalanne. Els locals estaven més encertats. Tomàs, amb tres tirs lliures, i Renfroe, amb dos triples, estiraven el marcador (15-9, minut 4). Fisac feia la moure la seva banqueta. Sense trobar solucions. De manera que ha decidit demanar el seu primer temps mort. Però qui més l'ha aprofitat ha estat el quadre local. Triple a triple el BAXI Manresa s'anava distanciant dels aragonesos (28-15, minut 8). Dos triples seguits del Tecnyconta retallaven distàncies.

Els manresans no s'han deixat intimidar i gràcies a un total de sis llançaments de tres seguien dominant amb comoditat (34-23, minut 10). El BAXI Manresa ha igualat una màxima renda només començar el segon període (36-23). La diferència radicava en les personals. Si als primers deu minuts no n'ha comès cap al segon quart ja estava en bonus en menys de tres minuts. El Tecnyconta retallava diferències i Peñarroya feia tornar Renfroe i Lunberg a la pista. El joc manresà ho ha agraït. La llàstima ha estat que no ha servit per culminar tres jugades clares que podien provocar una fractura al partit. No aprofitar-ho ha donat vida al Tecnyconta Saragossa que s'ha posat a quatre punts (43-39, minut 18). Els bagencs han aconseguit aguantar l'estampida i al descans vencien de sis (47-41).

La segona part ha començat amb tots dos equips més freds. El parcial era de 3-4 quan gairebé s'havien jugat cinc minuts. Renfroe i Doellman han aparegut per sumar dos triples que donaven molt aire al BAXI Manresa (56-45, minut 25). Lundberg igualava després la màxima renda de tretze punts. I Renfroe ho superava amb un 2+1 (61-47, minut 27). Eren moments de deliri al Nou Congost. El Tecnyconta Saragossa ha estat incapaç d'aprofitar una rigorosa antiesportiva a Renfroe. L'equip bagenc ha arribat amb un bon coixí a manca dels darrers deu minuts (68-52, minut 30). Contràriament al segon quart, els de Peñarroya no han permès al seu rival acostar-se.

Mica en mica, la distància entre els dos equips era major, amb un Dragovic que ha fet mal dins la pintura. Peñarroya no volia que res es descontrolés i quan el seu equip ha passat de guanyar de vint-i-quatre a només de disset ha demanat temps mort. La petita sagnia s'ha aturat i el BAXI Manresa ha tancat el partit amb assistència del debutant Treviño (94-73).

El BAXI Manresa es manté en sisè lloc amb set victòries per cinc derrotes i ha ampliat el marge contra el rival d'avui en l'average general. Pensar en reptes que no siguin la permanència. Depenent del què passi a Fontes do Sar potser serà el moment. Allà hi esperarà l'Obradoiro a partir de les cinc de la tarda.