Manresa s'acomiada com a Capital de la Cultura amb un espectacle que omple de llum i música la Seu

L'acte de cloenda, presidit pel president Quim Torra i la consellera Laura Borràs, ha tingut lloc a l'Ajuntament i posteriorment s'ha traslladat a la basílica

Llum i música han inundat la basílica de la Seu
Llum i música han inundat la basílica de la Seu | Laura Coletas
16 de desembre del 2018
Actualitzat el 17 de desembre a la 1:43h
Manresa tanca aquest cap de setmana els actes com a Capital de la Cultura Catalana 2018. Després de tot un any ple d'activitats, el muntatge Lux Mundi, precedit per una cerimònia institucional conduïda pel dramaturg i actor manresà David Pintó, ha tancat la capitalitat i passa el relleu a la ciutat de Cervera. 

L'espectacle, que ha vestit de llum i música la basílica de la Seu, ha volgut retre homenatge al temple manresà i ha reinterpretat de manera moderna la llegenda del Misteri de la Llum.

Les projeccions lumíniques, que s'han pogut veure durant diverses sessions de quinze minuts i que es tornen a reproduir aquest diumenge, han embolcallat l'espectador i l'han immers en un univers de colors, llums i sons electrònics, acompanyats en directe per un quartet de corda. Una experiència sense precedents a l'interior de la Seu.

L'acte oficial de cloenda, amenitzat amb les actuacions del músic Llibert Fortuny i la ballarina Nàdia Pesarrodona, ha arrencat al saló de sessions de l'Ajuntament i ha comptat amb les intervencions de l'alcalde de Manresa Valentí Junyent, la regidora de cultura Anna Crespo, el president de l'organització de la Cultura Catalana Xavier Tudela i l'alcalde de Cervera Ramon Royes, entre d'altres. L'acte ha estat presidit per president de la Generalitat, Quin Torra, i la consellera de Cultura, Laura Borràs.
 

Manresa ha donat el relleu de la capitalitat cultural a Cervera. Foto: Laura Coletas


En totes les intervencions s'ha fet ressò de la importància de la cultura com a eina de cohesió i transformació social i s'ha recordat de manera especial els presos i exiliats polítics. En paraules del propi president, cal destacar el paper de la cultura com a element internacionalitzador que ens ajuda a presentar-nos i donar-nos a conèixer al món. "Com més cultura, més democràcia; com menys cultura, més populisme", ha remarcat.