Continua la millora de la llera del Cardener en el tram sud del terme de Súria

Un operari retirant bardissa de l'entorn del Cardener
Un operari retirant bardissa de l'entorn del Cardener | AjSú
Redacció
14 de desembre del 2018
Actualitzat a les 21:09h
El Pla de Millora d'Actuacions a la llera del Cardener continua amb nous treballs en el tram sud del riu, dins de l'objectiu general de millorar els espais fluvials de Súria i crear un corredor fluvial d'alt valor ambiental. La realització d'aquests nous treballs, que es van iniciar a finals de novembre, compta amb l'autorització i el suport de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA).

El Pla de Millora d'Actuacions es va iniciar l'any 2017, impulsat per l'àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Súria i amb el suport de la Mancomunitat Intermunicipal del Cardener. 

Els treballs actuals en el tram sud del riu es perllongaran durant prop de dos mesos, sempre i quan les condicions meteorològiques permetin complir aquest termini.

Aquests treballs s'han iniciat a l'alçada dels horts de la Pobla i continuaran riu amunt, fins a la passarel·la que creua el Cardener a l'alçada de Reguant. Els seus objectius principals són els següents:

- Eliminació de la canya no autòctona.
- Retirada de bardisses i arbres morts o caiguts.
- Tala i retirada d'arbres en els punts on calgui fer-ne una esclarida selectiva per millorar la qualitat del bosc de ribera.
- Aclarir la visibilitat i l'accés a l'entorn del riu Cardener per a tota la ciutadania.

Durant l'any 2017, el Pla de Millora d'Actuacions de Súria va permetre la recuperació del tram central de la llera del riu Cardener al seu pas pel nucli urbà. Aquest any 2018 s'executen els treballs del tram sud i a principis de 2019 s'iniciaran els treballs del tram nord. Per tant, s'espera que en el primer trimestre de 2019 hauran finalitzat els treballs del Pla de Millora d'Actuacions a tots els trams del riu al seu pas pel municipi.
Arxivat a