El ple de Santpedor aprova per unanimitat el ROM que regula la participació a la vida política

Totes les formacions polítiques han participat en el treball de la seva redacció, que s'ha allargat més d'un any i mig i que ha acabat amb un consens general

Redacció
14 de desembre del 2018
Actualitzat a la 13:06h
El ple de desembre de l'Ajuntament de Santpedor ha permès aprovar, per unanimitat, el Reglament Orgànic Municipal (ROM) de Santpedor després d'un any i mig de reunions i converses. El reglament que havia regulat l'organització municipal fins a dia d'avui es va aprovar fa 18 anys i calia adaptar aquest instrument jurídic als nous temps incorporant l'ús de noves tecnologies que facilitin la participació ciutadana en la vida política municipal. La Comissió redactora del ROM ha comptat amb la participació de tots els grups municipals.

El nou ROM té per objecte la regulació del règim organitzatiu i de funcionament dels òrgans municipals, l'articulació dels drets i deures dels membres de la Corporació, així com el registre d'interessos i dels drets d'informació i participació ciutadana dels veïns i entitats del municipi.

Abans d'aprovar aquest primer punt de l'ordre del dia, però, el ple de desembre va arrancar amb un minut de silenci en record de Jordi Espinalt, nomenat pel ple campaner del poble i que va finar la setmana passada als 56 anys.

A banda, durant la sessió ordinària es van tractar dues mocions més. Una va ser la declaració en suport al consell d'alcaldes del Bages sobre els greuges històrics en les seves connexions ferroviàries. La segona moció, presentada pel grup municipal de CiU, demanava expressar el suport del consistori a la decisió dels presos polítics Jordi Sánchez, Jordi Turull, Josep Rull i Joaquim Forn d'iniciar una vaga de fam en denúncia a l'actuació del Tribunal Constitucional.

El ple també va aprovar per unanimitat l'adhesió al pla d'actuació de les persones grans del Bages promogut pel Consell Comarcal del Bages i la ratificació del decret de sol·licitud de la signatura del conveni de places públiques de la residència.

Amb onze vots a favor i dues abstencions, també es van aprovar els dictàmens per aportacions extraordinàries a favor de la mancomunitat de sanejament en diferents anys, i es va donar llum verda (amb l'abstenció de l'oposició) al pla normatiu 2019, al pla econòmic financer i a la modificació del contracte de servei públic de l'escola bressol.
 
Arxivat a