L'Ajuntament de Santpedor impulsa una campanya per omplir els locals buits del barri antic

Redacció
14 de desembre del 2018
Actualitzat a les 12:44h
El consistori es compromet a posar en contacte persones que volen llogar aquests locals amb els seus respectius propietaris
El consistori es compromet a posar en contacte persones que volen llogar aquests locals amb els seus respectius propietaris | CCBages
La regidoria de promoció econòmica de l'Ajuntament de Santpedor ha arrancat aquest mes una nova iniciativa per dinamitzar el barri antic del poble que consisteix en intentar tornar a dotar d'activitat els locals buits del centre històric del poble.

Es tracta d'un programa que porta per títol Obrim les Persianes i que posa en contacte persones que volen llogar un local al barri antic amb els propietaris d'immobles que en aquests moments estan buits. La idea d'aquest programa és fruit d'un cens municipal dels locals comercials del centre històric que inclou tant els que estan oberts al públic com els que no. El cens va posar sobre la taula que més d'una vintena de locals estaven tancats en l'actualitat i es va decidir buscar els motius pels quals no s'havien tornat a obrir al públic.

Molts propietaris van manifestar, durant l'elaboració del cens, la seva voluntat de llogar l'espai sempre i quan hi hagués un mediador de confiança. També es dóna el cas de persones que volen obrir el seu negoci i el primer lloc on van a demanar és a l'administració pública, de manera que l'Ajuntament ha decidit fer el paper de mediador de forma activa impulsant aquesta iniciativa i donant a conèixer a la ciutadania que pot mediar entre els dos interessos a fi i efecte que es dinamitzi comercialment el nucli històric de Santpedor.

Aquesta és una iniciativa que se suma  a les accions que s'han desenvolupat en els dos darrers anys per donar més vida a aquest punt del municipi, com la celebració de la Fira de Sant Miquel i altres activitats impulsades des de la CUSA. Recentment, a més, s'ha instaurat la Fira Santpedor en Flor, que se celebra a la primavera i els dissabtes a plaça fa dos mesos i que consisteix en instal·lar dos mercats a les places del barri antic sobre productes de proximitat i de productes de segona mà i que es fa el primer dissabte de cada mes.
 
Arxivat a