Castellterçol és proclamada Fira del Món Geganter 2019

Actes del 30è aniversari dels gegants Treball i Cultura
Actes del 30è aniversari dels gegants Treball i Cultura | GgCtll
Redacció
13 de desembre del 2018
Actualitzat a les 19:48h
El passat diumenge, durant els actes del 30è aniversari dels gegants Treball i Cultura de l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya, l'ACGC, es va fer la proclamació de la XII Fira del Món Geganter, que se celebrarà el cap de setmana del 27 i 28 d'abril del 2019 a la Vila de Castellterçol. 

La fira del món geganter és una de les tres activitats principals de l'ACGC que es porta a terme des de l'any 2007. La finalitat de la fira va ser acostar a les colles geganteres l'activitat dels diversos sectors implicats en el fet geganter i crear un espai de trobada per a geganters, entitats, artesans, constructors, lutiers, llibreters, músics i empreses relacionades amb aquest món.

Amb aquest objectiu, es divulguen les actuacions i iniciatives que incideixen directament en el món geganter, que es presenten durant el cap de setmana de la fira, amb la trobada de colles i expositors, xerrades, debats, tallers i formació, jocs i tallers infantils, concerts, mostres de balls... 

Castellterçol, amb motiu dels 65 anys de l'estrena dels seus gegants i nans i també dels 25 anys de la formalització de la colla gegantera, va decidir començar a treballar per presentar la candidatura a l'ACGC, que posteriorment ha estat aprovada. 

Amb la XII edició de la Fira del Món Geganter pretenem posar un punt d'atenció a la figura del capgròs, sense oblidar els gegants, que són una part de la imatgeria festiva que, avui en dia, és a l'ombra dels gegants i no gaudeix de la rellevància que els hi pertoca dins el folklore del nostre país. Aprofitant el gran vincle que Castellterçol té entre gegants i capgrossos, perquè els entenem com una unitat inseparable, i així es demostra a les diferents cercaviles i ballades, donarem un punt d'atenció a l'ús dels capgrossos i nans des de les diferents conferències, cercaviles, tallers i l'espectacle que es portaran a terme durant la Fira del Món Geganter. 

Així doncs, la colla gegantera de Castellterçol conjuntament amb l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya treballem per tal que el pròxim 27 i 28 d'abril de 2019 la vila de Castellterçol s'ompli d'activitats relacionades amb el fet geganter.