Artés instal·la el primer punt de càrrega de vehicles elèctrics de la vila

Nou punt de recàrrega de vehicles elèctrics a Artés
Nou punt de recàrrega de vehicles elèctrics a Artés | AjArt
Redacció
13 de desembre del 2018
Actualitzat a les 10:57h
L'Ajuntament d'Artés, seguint amb les accions per promoure una mobilitat més sostenible, ha instal·lat un carregador de vehicles elèctrics al recinte de Cal Sitges. 

El punt de càrrega és del tipus semi-ràpida, està obert les 24 hores, té una potència de recàrrega de 22 kW i permet la recàrrega dels vehicles elèctrics entre 2 i 4 hores (amb 2 endolls del Tipus 2). Per accedir a la recàrrega cal fer-ho via targetes RFID  (targetes d'identificació per radiofreqüència).

L'Ajuntament d'Artés entén que l'ús del vehicle elèctric és més sostenible que l'ús de vehicles amb carburants fòssils. Per a promocionar-ne l'ús d'aquests tipus de vehicle ja ha modificat les ordenances fiscals, bonificant el 75% de l'impost als vehicles de tracció mecànica. Ara doncs ha instal·lat el punt de càrrega, temporalment el seu ús serà gratuït, i també ha adquirit un vehicle elèctric per a la brigada municipal, esperant que amb mesures com aquestes l'ús d'aquest tipus de vehicles creixi exponencialment reduint doncs la contaminació atmosfèrica.

En la línia de promoure la sostenibilitat, aquesta setmana s'acaba de connectar la instal·lació de plaques fotovoltaiques a l'escola Dr. Ferrer d'Artés. Una instal·lació inclosa dins la compra col·lectiva que es va promoure des de diferents ajuntaments de la comarca amb el nom de Col·lectiu solar, i que en van participar una 15a d'habitatges d'Artés, per tal de fomentar la instal·lació d'autoconsum en els habitatges dels nostres municipis. L'Ajuntament també es va afegir dins d'aquesta compra amb la voluntat de transformar el model energètic.

Així doncs, s'han instal·lat 34 plaques de 275Wp amb una potència màxima de 9.350 Watt i un màxim de 13.558 kWh generat/any, que alimentarà una part de l'energia de l'escola pública.

A aquesta instal·lació li ha de seguir una altra instal·lació de més plaques solars a l'escola bressol municipal, en un projecte conjunt amb la Diputació de Barcelona i amb finançament europeu.