Artistes de la República posa en marxa una campanya de suport a la vaga de fam

Redacció
13 de desembre del 2018
Actualitzat a les 8:42h
Vista parcial del cartell d'Artistes de la República
Vista parcial del cartell d'Artistes de la República | AdelaR

Vista parcial del cartell d'Artistes de la República Foto: AdelaR


La campanya Fam de Justícia es desenvoluparà mentre duri la vaga de fam que han iniciat Jordi Sànchez, Jordi Turull, Quim Forn i Josep Rull des de la presó de Lledoners per denunciar el bloqueig que el Tribunal Constitucional fa dels recursos d'empara que han presentat.

El col·lectiu d'origen bagenc Artistes de la República, a través d'un comunicat, ha explicat que l'objectiu és donar visibilitat i denunciar internacionalment la situació de "vulneració" dels drets i les llibertats polítiques i civils que pateix la ciutadania catalana i en especial, els presos i exiliats, reclamant-ne la seva llibertat. El col·lectiu donarà la màxima difusió al vídeo en anglès que apareixerà diàriament a les xarxes, remarcant el nombre de dies que fa que els presos estan en vaga de fam.

La campanya convida tothom a participar-hi compartint diàriament el vídeo i penjant fotos a les xarxes sostenint la barra de pa amb el puny alçat, imatge de la campanya, "per contribuir a denunciar una situació de vulneració dels drets humans i polítics que pateixen els presos i exiliats i el poble català en general", han assenyalat. 

Artistes de la República es va formar fa prop d'un any a la comarca del Bages i ha anat creixent amb nous grups d'artistes arreu del territori català.