El xef manresà Jordi Cruz recull les seves receptes més destacades en un llibre

Grijalbo publica una edició de luxe de "ABaC. Cocina en evolución", bilingüe en castellà i anglès

El xef Jordi Cruz presenta el seu llibre de receptes
El xef Jordi Cruz presenta el seu llibre de receptes | Pere Francesch
Redacció
12 de desembre del 2018
Actualitzat a les 15:19h
El xef manresà Jordi Cruz recull les seves receptes més destacades al llibre ABaC. Cocina en evolución publicat per Grijalbo en una edició de luxe bilingüe en castellà i anglès i que inclou fotografies dels plats. El llibre inclou les receptes més singulars i creatives del restaurant ABaC, que té tres estrelles Michelin, i Cruz guia al lector per la història que hi ha darrera dels plats.

Segons l'editorial, amb "els seus plats reinventa els menjars tradicionals a partir de presentacions i combinacions de sabors explosius per a tots els sentits". A l'epíleg, Cruz fa una menció especial a tots aquells joves que volen començar o que ja han començat en aquesta professió.

En declaracions a l'ACN, Cruz ha explicat que el llibre és un recull de tot el què ha passat a l'ABaC en els darrers 10 anys. "Una feina passional i singular, que l'hem fet amb un equip amb moltes ganes d'agradar i que ha donat com a fruit la consecució de tres estrelles Michelin. Tota aquesta passió està reflectida en aquestes pàgines".

Sobre el recull dels plats al llibre, ha apuntat que els escollits són els que "un al costat de l'altre reflectien aquesta feina de molt de temps i molt esforç i donen a entendre de forma global, el què fem aquí a nivell de concepte i què és menjar a l'ABaC". Hi ha entre d'altres, un Bloody mary on the rocks, Macarrons de bloody mary, Cloïsses de carril amb mantega d'algues i caviar, Consomé de meló amb cristall de pernil, així com mantega d'avellana amb caviar i làmines cruixents de pa torrat. 

Ha assegurat que la cuina és una marató i ha negat que sigui un esprint. "Sempre estem evolucionat i s'intenten fer passes endavant i la forma d'entendre la cuina per mi és evolucionar". Amb aquestes paraules ha fet referència al títol del llibre 'ABaC. Cocina en evolución'.

MasterChef

El xef ha dit que entén que hi hagi gent que pensi que pel fet de presentar MasterChef "no es prengui seriosament la seva altra vocació. Jo soc cuiner de medul·la i ho faig bé a MasterChef perquè soc un bon cuiner i el més important que tinc és el meu criteri en el moment de jutjar un plat".