La PAHC segueix ferma amb les seves accions per evitar els desnonaments del bloc 6

Una vintena d'activistes s'han plantat, aquest matí, davant l'oficina que BBVA té al Passeig per demanar que s'aturin els quatre desallotjaments previstos

Els membres de la PAHC davant l'oficina que el BBVA té al Passeig de Manresa
Els membres de la PAHC davant l'oficina que el BBVA té al Passeig de Manresa | NacióManresa
12 de desembre del 2018
Actualitzat a la 13:20h
Una vintena d'activistes de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i el Capitalisme (PAHC) de Manresa s'han concentrat, aquest dimecres al matí, davant l'oficina que el BBVA té al Passeig Pere III per reclamar que el banc aturi els quatre desnonaments previstos d'uns quants dels veïns que viuen al bloc 6 que ells mateixos van ocupar (o alliberar) el novembre del 2016.

De fet, aquest edifici -situat al carrer Gaudí de la capital bagenca- ja fa temps que és motiu de preocupació per part dels de la plataforma. I és que tal com ja va avançar NacióManresa, si bé fins ara era propietat del BBVA, la mateixa entitat bancària va anunciar, fa unes setmanes, que havia acceptat una oferta de compra per part del "fons voltor" Cerberus, i que aquesta es faria efectiva si des de l'administració, l'Ajuntament o l'Agència de l'Habitatge de la Generalitat no s'igualava l'oferta en qüestió (la xifra econòmica de la qual es desconeix) en el termini d'un mes. A dia d'avui el termini ha expirat i encara no s'ha fet públic si algun dels tres ens ha mogut fitxa.

Mentre no arriba el "traspàs de poders", però, la PAHC ha de seguir bregant amb les ordres de desallotjament que encara ara els llancen des del BBVA, per evitar que les famílies que viuen al bloc 6 (nou en total), es quedin sense llar. En total, hi ha quatre desnonaments programats per als propers dies. Un s'hauria de fer efectiu aquest divendres, dia 14; l'altre el dilluns 17, i els dos restants el dimarts 22 de gener.

És per això que aquest matí s'han tornat a concentrar davant de l'oficina que el banc té al centre de la ciutat, "perquè exigim que [els desnonaments] s'aturin", diuen des de la plataforma, que afegeixen que després de molta estona "hem aconseguit que el banc parlés amb serveis socials i amb el jutjat", i ara "estem pendents que aquest darrer estudiï els casos i ens digui si finalment s'executaran o no". En el cas que els desallotjaments tirin endavant, "farem accions més contundents", asseguren.