Els Amics del Conservatori fan públic el projecte de Centre de les Arts Escèniques

La voluntat és que els grups municipals que concorrin a les eleccions de 2019 incorporin la proposta en els seus programes

L'arquitecte Pere Santamaria dirigint-se a l'Auditori
L'arquitecte Pere Santamaria dirigint-se a l'Auditori | AC
Redacció
12 de desembre del 2018
Actualitzat a les 9:53h
Aquest dimarts es va presentar a l'Espai de la Plana de l'Om de Manresa el projecte elaborat per l'arquitecte Pere Santamaria que preveu convertir l'edifici del Conservatori en un Centre de les Arts Escèniques.

El projecte respon a la petició que li van fer a l'arquitecte a mitjans del 2017 els membres de la Plataforma Amics del Conservatori. Els Amics del Conservatori van sorgir arran del referèndum vinculant convocat el maig del 2014 per l'Ajuntament de Manresa en que es demanava als manresans si volien mantenir el teatre o preferien enderrocar-lo per ampliar la plaça Sant Domènec. El 83 % dels votants ho van fer en el sentit de mantenir el teatre.

La presentació va ser conduïda per Joan Morros, dinamitzador cultural i membre del Galliner, que en nom dels Amics del Conservatori va destacar la importància que podia tenir per Manresa i el Bages disposar d'un equipament d'aquestes característiques en un lloc estratègic i amb un teatre que està en ple funcionament.
 

Projecte des de la plaça Sant Domènec. Foto: AC


Tot seguit va passar la paraula a l'arquitecte qui va anar explicant les diferents parts del projecte ajudat amb projeccions. Un cop feta l'exposició es va obrir un debat amb preguntes, comentaris i suggeriments per part dels assistents. A l'acte hi van assistir unes 50 persones. Hi havia regidors de diferents grups polítics de l'Ajuntament, arquitectes, professionals de les arts escèniques, membres d'entitats culturals i cíviques... També va comptar amb l'assistència del Director dels Serveis Territorials de Cultura a la Catalunya Central, Lluís Cerarols.

Amb la presentació del projecte, els Amics del Conservatori, van proposar obrir un procés participatiu al llarg dels propers mesos per debatre els continguts, la viabilitat tècnica del projecte, calcular els costos, calendaritzar les actuacions... però tenint en compte que qui finalment ha de prendre la decisió és el ple de l'Ajuntament.
 

Projecte des del carrer Jaume I. Foto: AC


Els Amics del Conservatori presentaran als portaveus dels grups municipals una proposició per ser debatuda en el proper ple municipal del mes desembre i sol·licitaran poder fer-hi una intervenció. La persona proposada pels Amics del Conservatori per intervenir en el ple del dia 20 serà la dramaturga, actriu i professora de teatre Sílvia Sanfeliu. L'objectiu dels organitzadors és arribar al mes de maig, que hi haurà eleccions municipals, amb un projecte que tingui el màxim de consens entre les forces polítiques que hi concorrin, per tal que durant la propera legislatura 2019-2023 es pugui anar avançant el projecte per fases.

La intenció dels Amics del Conservatori és que el projecte estigués acabat l'any 2028, coincidint amb els 150 anys del teatre Conservatori.