La Fiscalia investigarà els Mossos per no reprimir els CDR aquest cap de setmana

El Ministeri Públic posa la lupa en els talls de carreteres i l'obertura de peatges, i dona deu dies al cap de la policia catalana per detallar l'actuació dels agents

Els CDR de la Catalunya Central al peatge de Sant Vicenç de la C-16
Els CDR de la Catalunya Central al peatge de Sant Vicenç de la C-16 | Pere Fontanals
Redacció
11 de desembre del 2018
Actualitzat a les 15:50h
La Fiscalia investigarà l'actuació dels Mossos aquest cap de setmana en el tall de l'AP-7 i en l'aixecament de barreres dels peatges per part dels CDR. Segons ha explicat TV3, la fiscalia considera que el comportament dels agents presents "no es va orientar a dissuadir els concentrats de la seva conducta, ni a emprar, si hagués estat necessària, la força imprescindible i proporcional per restablir l'ordre jurídic davant d'una acció il·legal".

En aquest sentit, s'apunta a una possible deixadesa de funcions de la policia catalana, el mateix argument que esgrimia ahir el govern espanyol en diverses cartes dirigides a l'executiu de Quim Torra català, explicacions per la "inacció" dels Mossos en els fets d'aquests últims dies.  El cap dels Mossos té ara 10 dies per detallar quina va ser l'actuació, així com les ordres rebudes.

La carta del govern espanyol enviada ahir ser un avís formal, clar i directe cap al Govern i va arribar el mateix dia que l'executiu de Sánchez amenacés amb "mesures" i obrís la porta, fins i tot, a l'aplicació del 155. Aquest matí, el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha matisat aquestes paraules i ha negat que els requeriments al Govern fossin un avis prei a la intervenció de l'autogovern català. Marlaska, en declaracions als mitjans, ha dit que adequaran  les mesures "als fets que es vagin produint".