Ernest Molins presentarà diumenge un extens llibre sobre el passat del petit poble de Camps

Es tracta d'una obra escrita per encàrrec de l'Ajuntament de Fonollosa

Redacció
11 de desembre del 2018
Actualitzat a la 13:55h
Aquest diumenge, 16 de desembre, a les dotze del migdia, el Casal de l'Associació Cultural de Veïns de Camps, a Fonollosa, acollirà l'acte de presentació del llibre Camps, les cases i la història, escrit pel manresà Ernest Molins i editat per Zenobita. La publicació, de més de quatre-centes pàgines, va ser un encàrrec de l'Ajuntament de Fonollosa amb la voluntat de "divulgar la història d'aquest poble pertanyent al nostre municipi, des de l'antiguitat fins avui", així com també per "donar a conèixer la història de les seves cases i dels seus habitants", expliquen des del consistori.

Molins, amb la col·laboració d'un equip de persones entusiastes per recuperar la història del petit poble de Camps, ha recollit, ordenat, corregit i completat en aquest llibre un seguit d'articles publicats en els Quaderns de Camps entre els anys 2011 i 2018. L'obra està dirigida als veïns d'aquesta població bagenca, "amb la intenció que se sentin orgullosos del seu passat col·lectiu i valorin el patrimoni que els ha pervingut dels avantpassats", explica Molins.

Camps, les cases i la història es divideix en quinze capítols, en els quals s'aprofundeix sobre el patrimoni religiós i agrícola del terme, els seus masos i cases, i un bon grapat d'anècdotes amb noms i cognoms propis que han contribuït a omplir les pàgines de la història de Camps.
En la presentació de diumenge hi prendran part, a banda de l'autor del llibre, l'alcalde de Fonollosa, Eloi Hernàndez.