Malestar entre els veïns del carrer Barceloneta per l'increment d'un 40% en les contribucions especials

Jordi Bonvehí Castañé
23 d'octubre del 2009
576_1256322842IMG_1600
576_1256322842IMG_1600

Obres d'urbanització concloses. Fotografies de Jordi Bonvehí Castañé

El dilluns 1 d'octubre del 2007, es van iniciar les obres d'urbanització del carrer Barceloneta. Les noves modificacions van millorar substancialment la urbanització d’un carrer que ni tan sols estava asfaltat, sense pavimentar i amb una mínima instal·lació llumínica pública. El pressupost de l'obra inicialment era de 424.209,60 euros i el fiançament en principi es feia a través de contribucions especials, en un 90%, i la resta amb aportacions municipals, d'un 10%.

El nou carrer urbanitzat conjuntament amb el del Purgatori formen una anella viària que entra cap a l’interior de l’illa definida pels carrers Caputxins, Nou de Santa Clara, Sant Maurici i Sant Llorenç de Brindis, i amb la nova regulació del trànsit s’utilitza com a carrer d’accés de serveis a la Clínica Sant Josep. El pressupost final va patir modificacions i va ser augmentat degut als problemes tècnics que es van detectar un cop iniciades les obres, que fa escassament un any que es van donar per acabades.

Els veïns del carrer Barceloneta, en declaracions aquest diari afirmen que no tenen intenció de pagar la pujada d’un 40% en un sol termini. Desprès de pagar dues quotes, fa 15 dies van rebre l’avís municipal que el tercer pagament augmentava fins a un 40%. També denuncien, que els cotxes continuen estacionant a la calçada, quan està totalment prohibit.

De moment, mitjançant l’AV de les Escodines, estan a l’espera de reunir-se amb la regidora d’urbanisme Àngels Mas i l’arquitecte municipal David Closas per arribar a un principi d’acord.

Per la seva part, des de l'ajuntament s'assumeix aquest increment que l'atribueixen sobretot a l'increment dels costos d'expropiació, d'obres de servei i, en menor mesura, al pressupost pròpiament dit. Fonts de la regidoria afirmen que ja s'han reunit amb els veïns afectats per explicar-los aquesta desviació.
 







Les obres al seu inici en el novembre de 2007