La CUP denuncia poca voluntat per canviar els noms franquistes d'alguns carrers

La formació rupturista valora que hi ha "poca voluntat política" per canviar-los

Els membres de la CUP després de la roda de premsa
Els membres de la CUP després de la roda de premsa | Pere Fontanals
10 de desembre del 2018
Actualitzat a les 18:21h
La CUP de Manresa ha denunciat en roda de premsa que dos anys després que es formés la comissió de nomenclàtor de la ciutat "no s'ha canviat el nom de cap carrer d'origen franquista a la ciutat", tal i com es va proposar en el seu moment en el ple de Manresa.

La regidora Gemma Tomàs i la militant i cap de llista a les properes eleccions Roser Alegre han denunciat "la poca voluntat política del govern de la ciutat, un govern que es fa dir independentista" per canviar els noms d'origen franquista o que han estat posats en el passat sense que hi hagi cap vinculació amb la ciutat.

Actualment a la ciutat hi ha mitja dotzena de carrers que guarden relació amb aquestes característiques, i segons han assegurat, "des dels serveis tècnics s'ha fet la feina, però políticament no es troba el moment per fer el canvi". "Totes les reunions de la comissió de nomenclàtor van amb endarreriment i l'última, on s'ha de debatre sobre aquests carrers, s'hauria d'haver fer abans del 5 de desembre", però no ha estat així.

Avinguda Tudela, carrers Bailén i Lepant, Alfons XII o Plaça Espanya són alguns dels noms que la CUP es proposa canviar però que, explica, "després de dos anys no ha estat possible".

La comissió, que sí que ha funcionat a l'hora de definir criteris i de buscar noms per feminitzar la nomenclatura dels carrers, no concreta les accions per substituir els noms franquistes.

L'explicació des del govern, segons expliquen, és que causarà molèsties als veïns, però des de la CUP s'argumenta que "és normal" que en els canvis de cicles polítics també es cenviïn els noms de carrers, a banda que "per canviar la plaça Espanya tampoc no es molesta gairebé a ningú perquè només hi ha Correus i l'institut Lluís de Peguera".