​Un euro contra el càncer per cada Collbaix coronat: la proposta solidària del cap de setmana

Es tracta d'una iniciativa impulsada per la plataforma Collbaix Solidari que començarà dissabte al matí i acabarà diumenge al migdia, i que comptarà amb altres activitats complementàries

Durant vint-i-vuit hores, els ascensos al Collbaix se solidaritzaran amb La Marató de TV3
Durant vint-i-vuit hores, els ascensos al Collbaix se solidaritzaran amb La Marató de TV3 | CECB
10 de desembre del 2018
Actualitzat a la 13:51h
El desembre del 2015, l'ultrafondista sallentí Sergi Cots va decidir, amb una colla d'amics més, pujar, durant vint-i-quatre hores, el cim del Collbaix en suport a La Marató de TV3. Per cada ascens, tots ells destinaven un euro a la causa. En van fer vint-i-cinc. I la cosa no va acabar aquí: la proposta va causar tan rebombori que durant aquell cap de setmana un total de 647 persones -entre elles els esportistes Núria Picas, Gerard Morales i Agustí Roc- van unir-se a la iniciativa i van coronar, com a mínim un cop, el cim de la comarca per excel·lència.

Ara, tres anys després d'aquella gesta, una colla d'atletes organitzats sota la plataforma Collbaix Solidari, han decidit repetir l'experiència aquest cap de setmana (15 i 16 de desembre), coincidint amb la celebració d'una nova edició de La Marató. La dinàmica serà la mateixa: per cada Collbaix pujat, es destinarà un euro per a la recerca contra el càncer. El que variarà (una mica) seran les hores: en comptes de ser vint-i-quatre seran vint-i-vuit.

Així, des de dissabte a les nou del matí i fins diumenge a la una del migdia, el cim bagenc serà l'emblema de la solidaritat de la gent de la comarca. I és que la jornada no només comptarà amb pujades i baixades, sinó que durant tot el cap de setmana s'oferiran activitats complementàries tant a la falda com al capdamunt de la muntanya de la mà de diverses empreses i entitats que han col·laborat en l'organització de l'esdeveniment.

En aquest sentit, dissabte a les onze del matí es durà a terme una classe gratuïta de tai-txi al cim del Collbaix, i de set de la tarda a deu del vespre tindrà lloc una botifarrada al peu de la muntanya que tindrà un preu de 3 euros (íntegrament per a La Marató). En el cas de diumenge, a dos quarts de dotze del migdia hi haurà una classe de cos i consciència al capdamunt de la muntanya, i de deu del matí a una del migdia des del Celler El Molí s'oferirà un tast dels seus vins, també al cim. Aquesta darrera activitat té un preu de 8 euros (que es destinaran a La Marató) i les inscripcions s'han de fer anticipadament al Quiosc Sant Joan (carrer Major, 36, de Sant Joan de Vilatorrada).

Clourà la iniciativa solidària l'actuació de diverses colles castelleres de la comarca, que, des de dalt del Collbaix, protagonitzaran diversos pilars.