procés català

El CDR obre el peatge de l'autopista de Manresa a Terrassa durant l'operació tornada

En una acció que s'ha portat a terme a tots els peatges del país

per Redacció, 9 de desembre de 2018 a les 20:38 |
Els CDR de la Catalunya Central al peatge de Sant Vicenç de la C-16 | Pere Fontanals
Els CDR han obert diferents peatges en plena operació tornada del pont de la Puríssima. Els Comitès de Defensa de la República han aixecat barreres a l'AP-7 a l'Hospitalet de l'Infant, a Girona, a més de l'accés per Girona Sud, a La Roca i Martorell. També han obert els túnels de Vallvidrera, els de l'AP-2 a Soses, les Borges Blanques i Alfés i la C-16 a Castellbell i el Vilar i Les Fonts. Podeu consultar l'estat del trànsit en aquest enllaç. 


A Sant Vicenç de Castellet, l'acció del CDR ha durat unes dues hores, des de poc abans de la 6 de la tarda fins a les 8 del vespre, quan, després de cantar els Segadors, han desconvocat l'acció. Alguna patrulla dels Mossos d'Esquadra s'ha desplaçat fins al peatge, però s'han mantingut en un lateral en tot moment. Mentre ha durat l'acció no han deixat de sonar les sirenes d'alarma del peatge i molts conductors tocaven el clàxon en senyal de suport.

Quan el CDR ha desconvocat l'acció, els operaris d'Autema s'han afanyat a reparar les barreres de cobrament, malgrat que encara durant estona els vehicles han anat passant sense pagar.
 
Un dels casos és el de l'Hospitalet de l'Infant, que després de tallar el trànsit en ambdós sentits l'AP-7 a l'altura de l'Ampolla aquest dissabte, avui els membres del CDR han tornat a protagonitzar una nova acció de protesta. Cap a les 17 h, un centenar de persones han irromput al peatge de l'AP-7 i han aixecat les barreres perquè els vehicles que abandonin la via ràpida no hagi de pagar.

En la mateixa operació tornada, la C-55 ha registrat fins a 5 quilòmetres de trànsit amb retencions, 4 a l'altura de Castellgalí, i 1 més a Castellbell i el Vilar.

 

Participació