El BAXI Manresa no pot seguir la seva ratxa a Fuenlabrada (94-89)

El BAXI Manresa ha perdut a Fuenlabrada
El BAXI Manresa ha perdut a Fuenlabrada | E. Cobos
09 de desembre del 2018
Actualitzat a les 16:11h
El BAXI Manresa ha trencat la ratxa de tres victòries seguides i ha perdut en un partit molt emocionant. El Montakit Fuenlabrada ha manat la major part de la matinal i ha basat el seu joc en Siim-Sander Vene i, sobretot, en Paco Cruz. El mexicà ha liderat el seu equip en atac i ha anotat als moments calents. Els manresans s'han basat en el joc col·lectiu. Ryan Toolson i Justin Doellman han estat els màxims anotadors però novament homes con Jordan Sakho i Iffe Lundberg han donat la cara als moments complicats. El congolès ha patit una forta torçada de turmell però després ha pogut tornar a la pista. Els tirs lliures errats pel BAXI Manresa, nou en total, han pesat massa al tram final.

Alex Renfroe, Ryan Toolson, Pere Tomàs, Justin Doellman i Cady Lalanne han format el quintet inicial del BAXI Manresa. El Montakit Fuenlabrada ha començat amb Siim-Sander Vene al quintet titular en la seva tornada a la lliga Endesa davant el seu exequip. Al seu costat hi havia Tomàs Bellas, Paco Cruz, Cristian Eyenga i Chema González. Una bon acció defensiva i el primer triple de Toolson han estat la primera mostra que el BAXI Manresa volia seguir al Fernando Martín la seva bona línia fora de casa. Vene recordava als seus excompanys que pot ser una gran amenaça exterior. I Doellman també se sumava al festival del triple (6-6, minut 2). L'equilibri era total. Un equip copiava el què feia l'altre en una dinàmica d'extrem encert ofensiu. Els primer deu minuts han acabat amb 10 triples, 6 locals i 4 visitants. El mexicà Cruz ha començat a martiritzar. Els seus punts, ja fossin des de l'exterior com amb una safata, obrien un primer forat a favor dels madrilenys . Dos cops ha disposat de cinc punts al seu favor. Marc Garcia ho ampliava més des del punt de personal abans que Álvaro Muñoz fes els seus primers punts (31-26, minut 10). Una defensa alterna del Montakit Fuenlabrada ha descentrat el BAXI Manresa.

La fluïdesa dels primers minuts ha desaparegut i els de Peñarroya els costava trobar bones posicions de tir. A més, en poc més de dos minuts han entrat en bonus. Al cantó positiu hi havia el control del rebot defensiu i els cops de dits de Sakho i Lalanne. No és que els madrilenys ho fessin molt millor. Era més un tema de sensacions. Si el BAXI Manresa era capaç de capgirar-les també podia capgirar el marcador. N'ha tingut l'ocasió. Però quan més semblava que ho podia aconseguir el quart s'ha torçat per als bagencs. Un errada en el triple de Toolson i una pèrdua del jugador mormó han precedit una clara antiesportiva de Lalanne. El Montakit Fuenlabrada ha aconseguit una màxima renda de vuit punts (42-34, minut 17). Muñoz ha donat molta vida anotant de tres. I una major intensitat en defensa regalava opcions al BAXI Manresa. Llastimosament, les bones jugades no tenien el premi d'encertar la cistella (46-41, minut 20).

Només tornar dels vestidors, el Montakit Fuenlabrada ha duplicat el seu avantatge amb contribució novament de Vene. Toolson sortia al rescat amb un triple. Bellas li tornava a la següent jugada. La dinàmica de partit no agradava gens a un Peñarroya que ha demanat temps mort. Les instruccions del tècnic han servit per estabilitzar el desavantatge. Cruz seguia torpedinant el BAXI Manresa en tots els intents de reacció. Una reacció que semblava arribar de la mà de membres de la segona unitat. Sakho, des de dins, i Lundberg, des de fora, acostaven el seu equip (72-67, minut 30). Toolson s'ha afegit a la feina dels seus companys ja al quart definitiu. Cinc punts seguits del nord-americà posaven el seu equip a només dos punts (74-72, minut 32). Fins i tot, els manresans han tingut múltiples ocasions per empatar o posar-se al davant. Sense que les poguessin aprofitar (80-79, minut 35).

Tot i això, el BAXI Manresa seguia remant i no s'ha desanimat quan perdia 84-80. Sakho es torçava el turmell just abans de ser objecte d'una personal antiesportiva. L'africà no ha pogut seguir per uns moments i els seus llançaments lliures els ha llançat Dragovic. El serbi ha tornat a col·locar els seus a només un punt. Traient de banda, els bagencs es menjaven la possessió i desaprofitaven una altra ocasió per avançar-se. El mateix jugador errava més tard dos llançaments lliures. Sembla una maledicció. Però quedava clar que el partit arribaria igualat fins al tram final. Els tirs lliures podien tenir el seu pes. Els manresans n'han fallat cinc en poca estona. Als esmentats ja de Dragovic si n'hi ha afegit dos més de Sakho. Vene sí que els encertava i posava els seus quatre punts per sobre (89-85, minut 39) en un context d'intercanvi des de la línia de 4,70.

Doellman posava el 90-89 quan quedaven menys de 40 segons. El BAXI Manresa ha decidit defensar. Cruz, novament, es treia una jugada màgica per posar el 92-89. Quedaven 11 segons i Peñarroya preparava la darrera jugada. La pilota havia d'arribar a Toolson. No ha estat possible i qui ha llançat ha estat Doellman. No ha tingut èxit i una antiesportiva amb el rellotge gairebé a zero fixat el 94-89 final.

El BAXI Manresa continua sisè amb sis victòries i cinc triomfs i ja no es mourà d'aquesta posició passi el què passa a la tarda. El proper compromís per als bagencs serà diumenge vinent al Nou Congost. A partir de dos quarts d'una del migdia rebran la visita del Tecnyconta Saragossa.