Primer aniversari del supermercat manresà pioner en integració social

Redacció
06 de desembre del 2018
Actualitzat a les 15:31h
Supermercat gestionat per usuaris d'Ampans, a Manresa
Supermercat gestionat per usuaris d'Ampans, a Manresa | Ampans
Ampans i Caprabo celebren el primer aniversari d'un projecte pioner en integració social: el primer supermercat de Catalunya gestionat íntegrament per persones amb discapacitat. L'aniversari coincideix amb la celebració del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat. El supermercat, ubicat al carrer Barcelona, número 72 de la ciutat de Manresa, va ser inaugurat l'any passat i compta amb 12 treballadors amb edats compreses entre 21 i 59 anys. 

La botiga forma part d'un projecte d'innovació social per a la inclusió laboral de persones amb discapacitat que impulsa, a través del contacte directe amb el públic, la visibilitat en la societat de la diversitat de capacitats i aptituds. 

Les persones que treballen a l'establiment reben suport i acompanyament en el lloc de treball per part dels professionals d'Ampans. L'objectiu és adaptar la feina a les necessitats de les persones i garantir així la continuïtat en el lloc de treball. 

El Caprabo Ampans ha donat oportunitats laborals i de reconeixement social a persones amb discapacitat. Gràcies a la feina i l'acompanyament que ha rebut durant 10 mesos, un dels reposadors ha pogut incorporar-se a l'empresa ordinària, un pas per a la seva autonomia. Un altre cas d'èxit és el de dues persones que, després d'un període de formació i preparació laboral, s'han pogut incorporar a l'equip com a reposadors. Així mateix, tres caixeres que formen part de l'equip es trobaven en situació de vulnerabilitat abans de treballar a la botiga i el fet de tenir l'oportunitat de tenir un lloc de treball adaptat els ha canviat la vida. 

Per a Josep Barceló, Director de Desenvolupament Corporatiu de Caprabo, "l'experiència per Caprabo amb el supermercat d'Ampans es molt positiva. La gestió d'un supermercat és complexa i l'impacte del treball diari dels treballadors en els centenars de persones que cada dia passen per les botigues és molt rellevant. Estem agraïts a Ampans per ajudar-nos a donar oportunitats a aquelles persones que troben més dificultats en el desenvolupament del seu treball per alguna discapacitat". 

El supermercat representa els atributs comercials tradicionals de Caprabo. La botiga té uns 280 metres quadrats de superfície comercial, ofereix un assortiment de més de 4.000 productes de marques de fabricants líders, marques pròpies i productors de proximitat, juntament amb una àmplia oferta d'aliments frescos, especialment fruites i verdures de proximitat i de temporada. 

A l'entrada de l'establiment hi ha instal·lat un estand d'Ampans que té com a objectiu donar a conèixer als clients de la botiga l'activitat que desenvolupa la Fundació. 

La col·laboració entre Caprabo i Ampans es remunta a varis anys, quan la companyia va iniciar la comercialització als seus supermercats de productes que elabora Ampans, com els Formatges Muntanyola o els vins Urpina.