Montserrat expressa «respecte absolut» per la vaga de fam dels presos

El monestir és un dels espais que acollirà dejunis en els propers dies com a mostra de solidaritat a Sànchez, Turull, Rull i Forn

Els presos polítics de Lledoners
Els presos polítics de Lledoners | Òmnium
Redacció
05 de desembre del 2018
Actualitzat el 07 de desembre a les 15:34h
L'abadia de Montserrat va emetre dilluns un comunicat en el qual expressava "absolut respecte" cap a la decisió de Jordi Sànchez i Jordi Turull d'arrencar una vaga de fam indefinida com a protesta contra la dilació del Tribunal Constitucional (TC) a l'hora de resoldre els recursos d'empara presentats. Al cap de dos dies s'hi van sumar Joaquim Forn i Josep Rull, exconsellers i també membres de Junts per Catalunya (JxCat). El comunicat l'ha fet públic el mitjà Catalunya Religió.

"Volem expressar el nostre absolut respecte per una decisió tan personal i que pot comportar unes conseqüències tan greus per a la seva salut", destaca el comunicat, que també rebutja les condicions en les quals es troben els encausats.

"La presó preventiva de diversos polítics catalans no és entesa per una part molt important de la nostra societat, augmenta innecessàriament la tensió en el nostre país i impedeix que hi hagi un diàleg més sincer i serè entre totes les parts", destaca el text. Montserrat és un dels espais que acollirà dejunis en els propers dies -concretament, a partir de diumenge- de solidaritat amb els empresonats.