migracions

Al Bages hi ha 115 menors estrangers sense acompanyament familiar

El Consell Comarcal i la Secretaria d'Igualtat, Migracions i Ciutadania estan desenvolupant accions estratègiques per oferir atenció i recursos per garantir els seus drets, el seu benestar i la inclusió en la societat

| 05/12/2018 a les 17:39h
Arxivat a: Societat, immigració, primera acollida, menors no acompanyats
Curs amb menors no acompanyats a Castellnou de Bages
Curs amb menors no acompanyats a Castellnou de Bages | CCBages
El Consell Comarcal del Bages ha posat fil a l'agulla per donar recursos als 115 menors estrangers sense referents familiars acollits a Catalunya que han arribat a la nostra comarca. Gairebé un 90% dels joves acollits tenen més de 16 anys i per tant no poden accedir a l'Educació Secundària Obligatòria. Tot i això, tal i com preveu la Llei 10/2010 d'acollida de les persones immigrades i de les retornades a Catalunya i el Decret 150/2014 que fa efectiu el desplegament del Servei de Primera Acollida, aquests joves tenen accés al Servei de Primera Acollida del Bages que gestiona el Consell Comarcal.

Un cop s'empadronen a un municipi el Consell tramita l'alta al Servei de Primera Acollida (S1A) del Bages i s'organitzen mòduls formatius vinculats. En aquest cas, la Secretaria d'Igualtat, Migracions i Ciutadania (SIMC) de la Generalitat de Catalunya ha promogut i ha finançat per tal de poder oferir a aquests joves dos cursos de 100 hores de durada de Formació Inicial i Coneixement de l'Entorn impartida per la Fundació Sociocultural ATLAS. 


Aquests cursos es van iniciar el passat 12 de novembre i els joves es mostren molt satisfets i motivats, els professionals tècnics destaquen la seva actitud positiva i decidida a aprendre. 

El conseller de l'Àrea d'Acció Social del Consell Comarcal del Bages, Albert Marañón, ha explicat que "actuarem amb determinació i valentia per afrontar aquest repte i demostrarem que som una societat d'acollida, oberta, que viu com una riquesa la seva diversitat. Hem d'oferir a aquests joves tot l'acompanyament possible per tal d'afavorir la seva inclusió, ja que és la millor eina de suport i de prevenció".  

Per la seva banda, el secretari d'Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat, Oriol Amorós, ha explicat que "valorem molt positivament les propostes i iniciatives que des del món local fomenten la integració d'aquests menors a la societat catalana, pel govern de la Generalitat l'acollida dels menors i joves que emigren sols és una prioritat".

El Consell Comarcal del Bages desenvoluparà accions estratègiques i coordinades amb totes les administracions implicades en l'atenció dels joves estrangers sense referents. Actualment s'està portant a terme un seguiment mitjançant reunions presencials i el contacte online i telefònic amb les formadores i les persones tècniques dels centres d'acollida per tal de garantir la optimització, eficiència i eficàcia dels recursos i les actuacions. A més es treballarà per inscriure els joves al programa Noves Oportunitats del SOC i que tinguin accés a cursos de formació ocupacional.

COMENTARIS

Rey Marruecos
Anònim, 06/12/2018 a les 17:19
+24
-4
Estos menores que son marroquíes la gran mayoría que se preocupe el rey de Marruecos en mantenerlos y no nosotros cuando estos no son refugiados y su país no está en guerra y tienen familia.
Basta ya de pagar nosotros los gastos de esta gentuza.
Golem acollir!
Anònim, 06/12/2018 a les 18:58
+12
-2
Menudos hipócritas.

¿Y ahora qué hacéis?
records
Anònim, 07/12/2018 a les 08:28
+20
-2
Encara recordo als fanàtics "Volem acollir" exigint acollir .. on sou? els alcaldes de molts municipis de l Bages , demanant voler acollir . On sou? Perquè no els acolliu a casa vostra ?
Hipòcrites!!!!!!!
Acollir
Anònim, 07/12/2018 a les 17:49
+28
-0
Volem acollir, però amb condicions, vale 🤣🤣 pancartes de metres en ajuntaments, concerts pels acollits, i moltes martingales, però tot correspont a una falsa posta d’escena de hiperventilats que amb 4 crits ja és donen per solidaris.
Els MENA són una autentica bomba per la convivència social i aquests x cert no són refugiats, són menors marroquins, amb familia, bueno per dir-li familia🤮 de 💩 xq vaja qui deixar marxa a un menor a fer el potul a més de 1000 qms, quina valors i aptituds han après aquests nanos , tot molt caòtic i surrealista, desde el mateix moment que fuig de casa, del país i de l’arribada a España, quines lleis existeixen, es millor que vagin com vagabunds i ratllant actes de deliqüència i possant a les institucions de protecció de la infancia i adolescència potes anlaire, colapsades, sense recursos humans i materials, dormint als passadisos de les comisaries dels mossos,infectats de sarna, o agafar-los quan entren per les fronteres i entregrar-los a les autoritats marroquines i aquestes a les seves families. Part del problema esta en les families, quins pares i mares tenen aquests nanos que tan els hi fà el que facin els fills, que no hi han lleis al Marroc pels pares que actuen amb abandó i total despreocupación del destí i les necessitats dels fills. Hi voleu que aquesta gent s’adapti a les nostres normes de convivència si n’hi tal sol els importa i preocupa els propis fills.
Anònim, 07/12/2018 a les 17:49
Anònim, 10/12/2018 a les 19:18
+0
-0
Chapeau !!! només afegir-hi que no ténen ni idea del que és la planificació familiar en tota l'Africa en general,. jo lligaria les possibles ajudes a aquells països, amb un ferm control de la natalitat..

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Relació de serveis funeraris al Bages per al dia 19
L'agressor, a la dreta, en el moment que llança el braç contra el mòbil
L'agressor, a la dreta, en el moment que llança el braç contra el mòbil | Arxiu particular
«El Mag d'Oz», de MTM
«El Mag d'Oz», de MTM | Promocional
A la sala gran del Kursaal, el diumenge 3 de març