Operació sortida: on seran les marxes lentes dels transportistes?

La protesta coincideix amb l'inici d'un pont de quatre dies

Marxa lenta de transportistes al seu pas per Tarragona, a l'octubre.
Marxa lenta de transportistes al seu pas per Tarragona, a l'octubre. | Jonathan Oca
Redacció
05 de desembre del 2018
Actualitzat a les 17:09h
L'operació sortida d'avui dimecres, per als quatre dies del pont de la Puríssima, es presenta complicada. Perquè, a més de ser un dels ponts més llargs de l'any, és el primer amb una mobilitat d'hivern i se situa a l'inici de la temporada de compres nadalenques. I, sobretot, es presenta complicat per l'anunci dels transportistes catalans de bloquejar les carreteres amb marxes lentes.

Pots consultar aquí el mapa continu de Trànsit, actualitzat en temps real. Però sempre és bo avançar-se als embussos: on i quan afectaran aquestes protestes?

A la demarcació de Tarragona, els vehicles sortiran a partir de les quatre de la tarda del polígon Riu Clar, aniran per l'A-7 i l'N-340 fins a l'accés de l'autopista a Altafulla i tornaran a Tarragona per l'AP-7. 

Al Baix Penedès, els camions que participen en la protesta tenen previst sortir de Bellvei a les quatre i continuar per l'N-340 en direcció al Vendrell, per continuar per la mateixa carretera fins a l'Arboç abans de tornar al punt d'inici de la protesta

A les Terres de l'Ebre, la protesta s'ha desconvocat a darrera hora. Inicialment, els camioners tenien previst sortir de l'Aldea, anar fins a Alcanar i tornar per l'N-340.

Per la seva banda, l'Associació de Transportistes de Lleida fa una crida als camioners perquè, entre les quatre i les sis de la tarda d'aquest dimecres, redueixin la velocitat en qualsevol carretera de Catalunya. La convocatòria recomana reduir la velocitat a la meitat del que marca la via més 5 km/h, advertir l'acció amb els quatre intermitents i fer la protesta en vies que no tinguin visibilitat reduïda.