Sallent aprova el projecte per a la rehabilitació de la Casa Torres Amat

| 05/12/2018 a les 16:31h
Especial: Més Comarca
Arxivat a: Municipis
La casa Torres Amat de Sallent
La casa Torres Amat de Sallent | AjSllt
L'Ajuntament de Sallent ha aprovat el projecte per a la rehabilitació de la Casa Torres Amat com a centre d'interpretació i museu Geoparc. El ple municipal del mes de gener havia aprovat un conveni per rehabilitar la casa Torres Amat. Un projecte cofinançat per la Unió Europea a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER). El projecte ha estat en fase de redacció fins al passat 20 de novembre, que se'n va fer l'aprovació definitiva.

L'actuació es durà a terme per fases, però abans de començar les obres s'han de realitzar unes tasques prèvies per condicionar l'espai. Aquestes fases són el tancament del canal que subministra aigua a la Turbina, la substitució i ampliació de les instal·lacions de climatització de la biblioteca, la construcció d'un nou terrat per la instal·lació de climatització a la planta sobre coberta, la instal·lació d'equipament contra incendis i nova sortida d'emergència a l'Espai Jove la Turbina i la reubicació de la cuina de l'habitatge que forma part de la Casa Torres Amat.


L'actuació de rehabilitació de la Casa Torres Amat consisteix en la reforma estructural del soterrani, per destinar-lo a usos turístics, i l'adaptació de l'edifici per a persones amb mobilitat reduïda amb la construcció d'un ascensor que donarà accés al primer pis.

Al soterrani s'hi ubicarà un centre d'interpretació sobre el passat tèxtil del municipi, la industrialització a Catalunya i el paper que hi ha jugat el riu Llobregat. Una operació vinculada al museu del Geoparc que posarà en valor la casa Torres Amat, declarada Bé Patrimonial del S.XIX-XX, com a atracció turística i cultural de la comarca.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Relació de serveis funeraris al Bages per al dia 20
L'agressor, a la dreta, en el moment que llança el braç contra el mòbil
L'agressor, a la dreta, en el moment que llança el braç contra el mòbil | Arxiu particular
«El Mag d'Oz», de MTM
«El Mag d'Oz», de MTM | Promocional
A la sala gran del Kursaal, el diumenge 3 de març