La Festa del Tió torna a Mura

Els veïns del poble ja han col·locat la tradicional soca a les seves cases i les lluiran fins el 6 de gener

Redacció
05 de desembre del 2018
Actualitzat a les 14:33h
Mura ja està llest per la Festa del Tió. Els veïns ja han col·locat o col·locaran a partir del dijous, 6 de desembre, el tradicional tronc de Nadal davant les seves cases perquè els visitants del municipi puguin gaudir del seu encant. Per animar els veïns a decorar els tions de davant de casa seva o dels seus establiments, l'Ajuntament de Mura facilita els troncs, procedents de l'entorn del municipi. A partir d'aquí és cada veí qui decideix com decorar-los. Cada tió és diferent i està caracteritzat segons el gust de la família. Per incentivar la creativitat, cada any s'atorguen premis als millors tions, així com també es fa un concurs d'Instagram per a tots els visitants que els fotografien.

Durant tot el pont i els caps de setmana de desembre, a més, l'Ajuntament i diverses entitats del poble realitzen un seguit d'activitats per fer-ne més divertida la visita. Des de les 11h i fins a les 14:30h i a través de la dinamització d'Artrip Experience, els visitants poden gaudir d'un joc de descoberta de tions pel poble, així com una funció de titelles a les 13h darrere l'església, mentre que a la Plaça Àngel Guimerà hi haurà un taller de tions i activitats infantils organitzats per les AMPA de l'escola Vall de Nèspola i el Planter de Nèspola. El diumenge dia 9 de desembre, a les 13 hores, també hi haurà la Gran Cagada del Tió Solidari, organitzat pel Club Esportiu La Tosca. Es recomana als visitants que vulguin quedar-se a dinar que reservin amb antelació en algun dels diversos restaurants del poble, que durant aquests dies solen estar al complet.

- Calendari de la Festa del Tió

L'origen de la festa

Després de vuit anys de decorar el municipi amb Pares de Nadal, el 2009 el poble de Mura va decidir substituir-los per tions, apostar per una tradició més catalana i donar-li un tret diferencial perquè sigui un atractiu per a la visita del poble durant les festes. A part de comptar amb aquesta particular decoració pels carrers, que dura més d'un mes, Mura ha aprofitat per complementar-ho amb activitats com la Festa del Tió. La Festa del Tió de Mura durant els primers anys consistia d'un sol dia en que es muntaven paradetes amb productes artesans de tot tipus i s'hi feien activitats vàries, com la cagada del Tió Solidari. El fet que es concentrés tot en un dia provocava una excessiva aglomeració de visitants, així que des de l'any passat la Festa del Tió s'ha repartit durant tot el mes de Desembre. L'any passat, per exemple, el Centre d'Informació del poble va comptabilitzar, només els caps de setmana, més de 2.500 visitants.

Esperem que gaudeixin de la Festa del Tió i del poble de Mura. Passegin per tots els carrers i carrerons del poble i no es perdin cap dels tions que reposen en ells. Observin, fotografiïn-los, però sobretot, respecteu-los perquè puguin lluir igual d'esplèndids la resta dels dies.