Les Comes es va estrenar amb la seva primera festa de bicicletes elèctriques BTT

Les Comes va acollir dissabte el seu primer EBike Challenge
Les Comes va acollir dissabte el seu primer EBike Challenge | Les Comes
Redacció
04 de desembre del 2018
Actualitzat a les 15:54h
Les Comes va acollir el passat dissabte la primera edició de l'E-Bike Challenge, un innovador esdeveniment de bicicletes elèctriques de muntanya organitzat juntament amb l'empresa Octagon.

Aquesta ha estat la segona carrera d'aquest repte que es va iniciar el passat 27 d'octubre al circuit de Parcmotor de Castellolí, on es va celebrar la primera de les curses. les Comes ha acollit la segona i última carrera de l'any d'aquest nou format que pretén marcar les bases del futur d'aquesta modalitat.

Gairebé un centenar de participants no es van voler perdre aquesta cursa celebrada a les Comes. Entre els inscrits hi trobem, el subcampió olímpic i 4 vegades campió del món en ciclisme, José Antonio Hermida (ambaixador de l'esdeveniment), la sis vegades campiona d'Espanya XCM Sandra Santanyes i la sots-campiona del món de la seva categoria en XCO, Nuria Espinosa. També varen participar grans professionals d'altres esports i disciplines, com el guanyador del Dakar en camions el 2017, Moi Torrallardona, l'expilot de motos i campió del món de Superbikes, Carles Checa, el seu germà petit, 3 vegades campió del món de resistència de motociclisme David Checa i el famós cuiner, guanyador d'una estrella Michelin Nandu Juvany.

A l'E-Bike Challenge hi poden participar bicicletes BTT “pedelec”, aquestes disposen d'un motor elèctric que facilita la pedalada fins als 25km/h. Les E-Bikes BTT és un producte cada vegada més estès en el món del ciclisme i també entre una gran part de la població que no havia anat mai en bicicleta i que ara poden gaudir d'una sortida amb la seva parella, família o grup d'amics, encara que tinguin diferent forma física.

Per altre costat, hi ha un tipus de client d'aquest producte que prové del món de la moto de muntanya i que sobretot els agrada els descensos. Aquest perfil de públic també ha trobat una bona forma de poder pujar grans desnivells sense tanta dificultat i d'aquesta manera gaudir més i millor de les baixades.

Per poder arribar a aquests dos tipus de participants tan diferenciats, l'E-Bike Challenge ofereix 2 categories. La Màster, amb 30 km i 1.250 m de desnivell positiu, té un recorregut més tècnic, amb més desnivell i divertits descensos. Per contra, la categoria Iniciació, amb 28km i 960 metres de desnivell positiu és un format més accessible a persones de tots els nivells.

A diferència de les curses habituals, en aquesta carrera no es comptabilitza el temps total de la volta, sinó que dins el recorregut, cada categoria té diferents trams cronometrats, la suma de les quals dóna el guanyador i les respectives classificacions.

Aquest format, permet als corredors anar a un ritme més assossegat i controlar millor el nivell de bateria durant el recorregut. En arribar al tram cronometrat, poden accelerar i competir sense preocupar-se del nivell de càrrega d'aquesta. El nou sistema ha estat molt ben acollit per tots els participants, ja que pots passar d'estar rodant tranquil·lament al costat d'un medallista olímpic, a començar el tram cronometrat i haver de competir amb ell uns quants quilòmetres.

A més, per tal de premiar el màxim nombre de ciclistes, es van entregar trofeus a les 5 primeres posicions d'un total de 12 subcategories diferenciades per edats.

A les Comes, a part de la cursa, els visitants i acompanyants van poder gaudir d'una fira comercial amb les últimes novetats del sector, d'un circuit infantil pels més petits i d'un circuit de demostració on poder provar aquest nou tipus de bicicleta que ha arribat per quedar-se.
Arxivat a