El PSC celebra els 40 anys d'implantació al Pont de Vilomara

Acte de celebració dels 40 anys del PSC al Pont de Vilomara
Acte de celebració dels 40 anys del PSC al Pont de Vilomara | PSC
Redacció
04 de desembre del 2018
Actualitzat a les 14:30h
Unes dues-centes persones van assistir el passat dissabte a l'acte "40 anys avançant! Passat, present i futur del socialisme vilomarenc" organitzat per l'agrupació del PSC del Pont de Vilomara i Rocafort al Centre Cívic Evaristo de la Torre. L'acte va servir per celebrar i recordar els 40 anys de la creació de l'agrupació local i reivindicar la feina que el partit ha fet al poble a través dels diferents governs socialistes a l'Ajuntament.

L'acte va començar amb la intervenció del primer secretari de la Federació Bages, Berguedà i Solsonès del partit i alcalde de Castellgalí, Cristòfol Gimeno, el qual va destacar que el Pont de Vilomara i Rocafort és un referent per la Federació. Seguidament, i després de projectar-se un vídeo amb imatges d'aquests 40 anys, es va fer un homenatge als tres militants de l'agrupació local que també celebren els seus 40 anys de militància ininterrompuda al partit: Santiago Moreno, Nadal Chavarria i Emilio Luna, als quals se'ls va fer entrega d'una placa per la seva feina i el seu compromís. 

A continuació va donar inici una tertúlia en la que diverses persones properes als alcaldes Cecilio Rodríguez Carmona (1979-1983) i Evaristo de la Torre (1983-2007) van recordar les seves figures, tot explicant anècdotes i vivències durant els seus anys de govern. Una de les anècdotes més divertides va ser quan Isidre Brunet, regidor durant la legislatura 1979-1983 amb Cecilio Rodríguez Carmona i un dels impulsors de l'agrupació local del PSC, va explicar que ni ell ni en Cecilio volien encapçalar la llista a les primeres eleccions democràtiques, l'any 79, i que ho van resoldre amb una partida als "xinos".

Antoni Fogué, expresident de la Diputació de Barcelona i amic personal d'Evaristo de la Torre, José Luis Irujo i Nadal Chavarria, tots dos membres dels governs de l'alcalde, van ser els altres participants en aquesta tertúlia. Una vegada finalitzada la tertúlia es va retre homenatge a les esposes dels dos alcaldes, a les que se'ls hi va fer entrega d'un ram de flors.

Seguidament va ser el torn de la presentació del candidat del PSC a les eleccions municipals que es duran a terme el 26 de maig del 2019, Enric Campàs. La seva presentació va anar a càrrec de l'alcalde, Cecilio Rodríguez. Rodríguez va destacar de Campàs "la seva valentia" en voler donar aquest pas tant important i també "la seva capacitat i determinació, sobretot en els moments més complicats, que ha demostrat en els 7 anys que porta a l'equip de govern". 

L'acte va acabar amb la intervenció del candidat, Enric Campàs, que actualment és el Primer Tinent d'Alcalde de l'Ajuntament i també el Primer Secretari de l'Agrupació del PSC del Pont de Vilomara i Rocafort. Campàs va destacar que "les nostres prioritats, com no pot ser d'altra manera, seguiran sent les polítiques socials i de benestar, l'atenció a les persones i les polítiques d'ocupació i educació". També va comentar que per a ell "el gran valor de qualsevol projecte resideix en les persones que hi formen part, en l'equip" i en aquest sentit va avançar que "estic molt content i il·lusionat amb la llista que estem conformant de cara a les eleccions. Ja ho veureu!".