El Temes del Pou tractarà sobre els pintors de Manresa, aquest dimecres

També es presentarà el número de desembre d'El Pou de la Gallina

Redacció
04 de desembre del 2018
Actualitzat a la 13:04h
Aquest dimecres, 5 de desembre, a les vuit del vespre, es farà una taula rodona, dins del cicle Temes del Pou, a la Sala d'Actes del Centre Cultural del Casino, sobre el tema Manresa, a vista de pinzell, amb la presència dels pintors Jaume Casacuberta, Ferran Costa i Ernest Descals, i Francesc Vilà, director del Museu Comarcal de Manresa.

En el mateix acte es presentarà el número de desembre de la revista El Pou de la gallina, que ofereix un ampli reportatge de la ciutat com a model pictòric. D'altra banda, la persona entrevistada a fons és Miriam Santamaria, meteoròloga i comunicadora.

Al llarg de la història els pintors de totes les ciutats han deixat constància del seu perfil, sempre canviant, i també del seu entorn, els seus carrers, la seva gent. Les primeres representacions pictòriques de Manresa són de principis del segle XVIII. Malgrat totes les crisis que afecten la pintura en general i la pintura paisatgística en particular, la ciutat com a tema pictòric mai no s'exhaureix del tot.