Aparcament

Manresa guanya 80 places d'aparcament gratuït a la zona de les Bases

Igualment, ha finalitzat la millora dels accessos a l'escola Les Bases, amb 15.000 euros més d'inversió

| 03/12/2018 a les 15:54h
Arxivat a: Municipis, aparcament
Marc Aloy, Valentí Junyent i Jordi Serracanta davant del nou aparcament
Marc Aloy, Valentí Junyent i Jordi Serracanta davant del nou aparcament | AjM
Un dels accessos a Manresa, a través de l'avinguda Universitària, guanya des d'aquest dilluns un nou aparcament gratuït, per a 80 vehicles aproximadament, al carrer Puigmal. El nou pàrquing dona resposta a un dels objectius del Pla de Mobilitat de Manresa, que és oferir places gratuïtes en espais a prop d'entrades a les ciutat, en aquest cas molt a prop de la ronda de Manresa i la C-25, ben connectades amb el centre de la ciutat, ja que hi ha una parada de bus davant.

Igualment, el pàrquing dona resposta a la necessitat d'aparcament dels diversos equipaments propers, com ara l'escola les Bases, la FUB i l'EPSEM, la biblioteca universitària, el Centre Hospitalari, etc. 


Aquest matí, han visitat el nou aparcament l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, conjuntament amb el regidor d'Urbanisme i Llicències, Marc Aloy, i el regidor de Qualitat Urbana, Mobilitat i Serveis, Jordi Serracanta.

L'actuació que s'ha fet les darreres setmanes ha afectat una superfície de 2.558,70 m², i ha tingut un cost de 54.989,82 euros. L'accés a l'aparcament es preveu per un gual de vehicles existent, mentre que a les vores de l'àmbit es fixa una franja de terreny amb un mínim enjardinament que ha de possibilitar la correcta relació entre l'aparcament i la nova escola.

La urbanització també ha dut a terme el pavimentat de la vorera que connecta els dos trams de vorera existents al carrer Puigmal, la col·locació d'una vorada de jardí que defineix el punt fons de l'espai al costat de la rotonda de l'avinguda universitària que se situa davant de la nova escola, i un mínim enjardinament d'aquest espai.

Accessos a l'escola Les Bases

També han finalitzat els treballs d'adequació dels accessos de l'escola les Bases. S'ha executat una vorera que enllaça l'existent a la zona de la rotonda amb la que es desenvolupa més enllà del carrer Callús i la pavimentació de l'accés a l'escola des del pas de vianants situat a la cruïlla del carrer Puigmal amb l'avinguda universitària, on s'ha fet, també, el gual de vianants corresponent a aquest pas.

Finalment, s'ha construït un embornal per assegurar el desguàs de les aigües de pluja de tot aquest sector i resituar el suport de la línia de baixa tensió.

Tant el paviment de la nova vorera com el de l'accés a l'escola s'han executat amb formigó armat rentat a l'àcid amb junts de 2cm i 15cm de gruix, sobre una base de tot-u de 10cm. El pressupost d'aquest projecte ha estat de 15.218,32 euros.

En la presentació d'aquest matí, l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, ha assegurat que l'actuació "endreça una entrada de la ciutat, facilita aparcament en un espai on es pot agafar el transport per anar cap al centre, i dona servei als pares i mares que venen a deixar i a buscar els nens a l'escola i a altres equipaments propers". L'alcalde ha remarcat la qualitat de la intervenció i ha recordat que és fruit de l'acord amb la comunitat escolar de les Bases i també els veïns del sector.

El regidor de Qualitat Urbana, Mobilitat i Serveis, Jordi Serracanta, ha destacat una de les preocupacions de la ciutadania és l'estacionament, i ha recordat que aquest el nou aparcament "millora les condicions per a la gent que arriba a la ciutat, que pot deixar el vehicle i enllaçar fàcilment amb el centre a través de la línia 3 de bus urbà. Igualment, "dona resposta a l'entorn més proper, no només per l'escola sinó el conjunt del barri, zona universitària, etc". El regidor ha explicat que "seguirem treballant per implementar pàrquings dissuasius a l'extraradi, també a l'interior de barris per donar resposta a la mobilitat interna".

El regidor d'Urbanisme i Llicències, Marc Aloy, ha destacat que, a banda de millorar la mobilitat, el projecte "ha tingut en compte la mobilitat per a les persones: s'ha connectat la vorera del carrer Callús amb l'existent a l'avinguda universitària, s'ha generat un espai enjardinat, amb hidrosembla i flor, i s'ha resolt de manera adequada la recollida d'aigües pluvials. En conjunt és una actuació que dignifica l'espai".

COMENTARIS

És mentida
Anònim, 03/12/2018 a les 17:35
+48
-9
A l'ajuntament l'importa un pebrot si pots aparcar o no.
Voreres cada cop més amples, aparcaments suprimits, augment de la zona blava, i fes-te fotre
Com si Manresa fos Barcelona
El proper parking dissuassori el podeu posar a Sant Joan que també hi ha servei de bus
Disfruteu mentre pogueu, que van venint els altres
Felicitats al fotograf!
Anònim, 04/12/2018 a les 09:48
Interessant
+63
-5
L'imatge de l'incompetència que hi ha a l'Ajuntament de Manresa. Benvinguts a l'inauguració d'un descampat...Aquest és el nivell. Aparcament per la clientela del McDonald's, molt bé!
Potser que facin un aparcament entre Parc de l'Agulla i Pineda i així el regidor de qualitat urbana, podrà baixar a peu o fent servir transport públic i no amb la seva moto...
Que guai
Misco Jones, 04/12/2018 a les 16:02
+25
-5
No se vosaltres, però jo he estat dues tardes a Manresa:
1) cotxe al parking, 20 euretes
2) zones blaves varies, total 16 euretes.

Ho seguiré intentant.
Mentira de la guena
Anònim, 06/12/2018 a les 22:54
+20
-5
Lo mas grave encima es que nos tratan como tontos
80 plazas dice y yo me lo creo habría que pintarle la zona azul delante de su casa al alcalde

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Relació de serveis funeraris al Bages per al dia 20
L'agressor, a la dreta, en el moment que llança el braç contra el mòbil
L'agressor, a la dreta, en el moment que llança el braç contra el mòbil | Arxiu particular
«El Mag d'Oz», de MTM
«El Mag d'Oz», de MTM | Promocional
A la sala gran del Kursaal, el diumenge 3 de març