Ampans reinvidica la igualtat de drets en el dia Internacional de les persones amb discapacitat

Ho fa amb un vídeo sobre el dret a vot, que forma part d'un projecte europeu impulsat per l'entitat i el Col·legi de Periodistes

Membres d'Ampans i del Col·legi de Periodistes durant l'enregistrament dels vídeos
Membres d'Ampans i del Col·legi de Periodistes durant l'enregistrament dels vídeos | Ampans
Redacció
03 de desembre del 2018
Actualitzat a la 13:47h

Amb motiu del dia Internacional de les persones amb discapacitat, Ampans reivindica la igualtat de drets i oportunitats i celebra que aquest 2018 s'hagi aprovat el dret a vot de les persones amb discapacitat, perquè "el dret a vot és universal, tothom té dret a votar". Ho diu Montse Alonso, treballadora del quiosc d'Ampans, en un dels quatre audiovisuals que integren el projecte Canviant mirades, impulsat per Ampans i el Col·legi de Periodistes, enregistrat al Saló de Plens de l'Ajuntament de Manresa.

I és que fins ara prop de 100.000 persones a tot l'Estat havien perdut el dret a vot fruit d'una declaració judicial d'incapacitació. La modificació de la llei permetrà que aquestes persones ja puguin votar a les properes eleccions.

A través d'un programa europeu, i de la mà del Col·legi de periodistes de la Catalunya central, Ampans porta a terme un projecte de sensibilització sobre la imatge que els mitjans de comunicació transmeten de les persones amb discapacitat, que s'ha treballat amb la participació dels professionals de l'entitat, les persones usuàries, les famílies i els periodistes.

El treball vol ajudar a canviar la mirada de la societat cap a les persones amb discapacitat, i ho fa de la mà dels professionals de la comunicació, ja que tenen una gran responsabilitat a l'hora de trencar estereotips, eliminar etiquetes i treballar perquè la societat sigui cada vegada més inclusiva i amable.

El contingut del projecte consta de quatre càpsules audiovisuals que interpel·len els futurs professionals de la comunicació sobre la imatge i la presència de les persones amb discapacitat als mitjans de comunicació, fonamentat en quatre pilars: la presència de la discapacitat als mitjans, com mostrar el talent de les persones amb discapacitat, com tractar amb humor la discapacitat, i els drets de les persones amb discapacitat.

El projecte, que es presentarà properament a Manresa conjuntament amb el Col·legi de Periodistes de la Catalunya central, forma part del programa europeu Enable, que Ampans i 4 entitats més de Luxemburg, Àustria, Itàlia i Bèlgica porten a terme mitjançant un procés de coproducció, i que pretén capacitar, possibilitar i facilitar la participació de les persones amb discapacitat intel·lectual i necessitats de suport especial en la creació de productes i serveis, i que té la intenció d'oferir-se a les escoles i a les facultats de periodisme i comunicació per sensibilitzar els futurs comunicadors.

Es tracta d'un projecte elaborat mitjançant un procés de coproducció (persones amb discapacitat, famílies, professionals del sector i col·legi de periodistes) i seran les mateixes persones amb discapacitat les que s'encarregaran de transmetre els continguts i d'impartir les formacions.
Arxivat a