Sallent redueix les caques de gossos als carrers amb la campanya de civisme

Redacció
03 de desembre del 2018
Actualitzat a les 12:39h
Un noi recull un excrement de gos de terra
Un noi recull un excrement de gos de terra | Arxiu
L'Ajuntament de Sallent ha realitzat una campanya de civisme als espais públics entre els mesos de juny i octubre pel que fa a la tinença responsable de gossos. L'objectiu era el de millorar la neteja dels carrers del municipi respecte als abandonaments de defecacions de gossos.

La campanya va consistir en unes jornades de difusió i conscienciació, per part dels agents cívics, a banda del marcatge dels excrements amb pintura a l'aigua. L'empresa Ambiens va realitzar una anàlisi previ i posterior a la campanya on s'ha pogut veure que les zones més afectades són, per ordre, els voltants del riu, el carrer Estació, la Torre del gas, la zona de l'estació i els camins cap a la muntanya.

Després de la campanya hi ha hagut un canvi de comportament respecte a les zones afectades. Han baixat de forma significativa els abandonaments en zones asfaltades i voreres i, s'han mantingut amb una petita baixada, els abandonaments a les zones verdes, siguin espais comuns o voreres de camins continguts a la trama urbana.

Tot i aquesta millora, l'Ajuntament seguirà treballant per mantenir la via pública neta renovant algunes de les papereres i ampliant la cartelleria de civisme envers els gossos. El consistori també demana la col·laboració dels veïns i veïnes per aconseguir reduir els abandonaments d'excrements al municipi.