​El concert del 25è aniversari de Gossos a l'Auditori de Barcelona ja té disc

Es diu "Paraules que no s'esborren, imatges que no se'n van", i està acompanyat d'un llibret amb imatges recollides pel fotògraf Àlex Carmona

Imatge del concert que Gossos va oferir a l'Auditori de Barcelona el 3 de maig
Imatge del concert que Gossos va oferir a l'Auditori de Barcelona el 3 de maig | Gossos
Redacció
03 de desembre del 2018
Actualitzat a les 10:46h
Paraules que no s'esborren, imatges que no se'n van és el nom del darrer disc de Gossos, que ha sortit a la venda aquest dilluns, 3 de desembre. Es tracta d'un CD que recull el concert que la banda manresana va oferir el passat 3 de maig a l'Auditori de Barcelona, en el marc de la celebració del seu 25è aniversari de trajectòria musical. De fet, va ser aquell recital el que va donar el tret de sortida a la seva gira de comiat, que ha culminat aquest cap de setmana al Kursaal.

El disc, que té un preu de 23 euros i es pot adquirir a través d'aquest enllaç, inclou, també, un llibret de setanta-dues pàgines amb imatges de la gira recollides pel fotògraf Àlex Carmona.

Recordem que el concert a l'Auditori de Barcelona va comptar amb la col·laboració d'artistes i grups de música de l'escena catalana, com Judit Neddermann i Ramon Mirabet (a Si torno a néixer); Sopa de Cabra (a Buscant); Blaumut (a Condemnats); Txarango (a No és nou), o Els Amics de les Arts (a Rere teu). A banda d'aquestes peces, el disc també inclou Solstici, Un món de flors i violes, Voldria dir-te, Pensa en els dies, A l'horitzó, Pareu el món, Deixa't portar, Pluja d'estrelles, Quan et sentis de marbre i Corren (amb Dani Macaco), una de les preferides de la banda la tornada de la qual dona títol a l'àlbum.

"A reveure", la carta oberta de Gossos als seus seguidors

La banda manresana formada per Natxo Tarrés, Oriol Farré, Juanjo Muñoz, Roger Farré i Santi Serratosa s'ha acomiadat dels escenaris amb una carta d'agraïment al seu públic. És aquesta:

Després de 25 anys de carrera ininterrompuda, 14 àlbums editats, un miler llarg de concerts arreu i les mil i una experiències viscudes, els Gossos decidim fer una aturada en el nostre camí. Ni ens separem, ni sentim que és el moment de posar punt final a la història dels Gossos, senzillament volem donar-nos un temps per reflexionar i per agafar la distància necessària per reconduir aquest projecte, una peça central en les nostres vides.

Som molt conscients del privilegi que ha estat poder ser protagonistes d'una història que va començar com una aventura de quatre amics que jugaven a fer cançons i que ha acabat sent el nostre ofici i un lloc d'aprenentatge com mai ens haguéssim atrevit a somiar.

Només tenim paraules de gratitud a tantes i tantes persones que han format part d'aquest viatge i que sempre ens han donat el millor de si mateixes. Juntes hem fet gran Gossos i li hem donat una dimensió i una vida que ni que vulguem, no podrem esborrar.

Seguirem atents des d'aquest nou espai per seguir contribuint amb el nostre granet de sorra, de forma creativa, a la cultura del nostre país, i especialment amb la música que tant estimem i que és el nostre espai natural, l'eina que permet acompanyar les emocions i transformar-ho tot.