Meandre demana per a les Municipals garantir l'accés segur al Parc Fluvial del Cardener

L'entorn del Pont Nou té cada vegada més visitants
L'entorn del Pont Nou té cada vegada més visitants | Àlex Gómez Ribera
Redacció
03 de desembre del 2018
Actualitzat a les 10:27h
Tal com ja va anunciar el passat dimecres, 28 de novembre, Meandre anirà posant sobre la taula, al llarg de les properes setmanes, un seguit de peticions "concretes i factibles", amb la voluntat que els partits polítics que es presentin a les municipals del maig de l'any vinent, "les incorporin als seus programes electorals i les portin a terme durant el següent mandat", expliquen els de l'entitat manresana. Tots els suggeriments -que s'agrupen sota el lema Volem que la ciutat visqui de cara al riu- aniran en la línia de bastir "un projecte global "que prioritzi l'adequació de la riba i del camí-passeig del Riu des de  Sant Joan fins l'aiguabarreig Cardener Llobregat", manifesten.

En aquest sentit, la setmana passada van encetar l'acció amb una primera proposta que demanava desplaçar els horts situats al tram que va del Pont Nou de Manresa fins a Sant Joan de Vilatorrada. La nova petició que treuen a la llum reclama "eixamplar i arbrar" la vorera de la carretera de Cardona per, assenyalen, "poder arribar al Pont Nou i al baixador  del Parc Fluvial des de la trama urbana, amb seguretat".

Segons els de Meandre, aquesta actuació "facilitaria, al caminant, accedir agradablement  a la zona esportiva del Congost i al Cementiri travessant el pont Nou", una construcció medieval que, recorden, "també és la porta d'entrada de tres itineraris per l'Anella Verda". Finalment, els membres de l'entitat, exclamen que tirar endavant la proposta en qüestió seria "senzill" i, a més, permetria eliminar, del POUM, "el faraònic pont previst  a només 200 metres del pont Nou que, a banda del cost que suposaria, degradaria un dels trams més apreciats i concorreguts del parc fluvial del Cardener".