Punt de mèrit del Cd'E Manresa a Tàrrega en un partir de grapa (1-1)

El Cd'E Manresa ha tret un punt de l'estadi de la UE Tàrrega
El Cd'E Manresa ha tret un punt de l'estadi de la UE Tàrrega | José Antonio Sánchez
José Antonio Sánchez
02 de desembre del 2018
Actualitzat a les 23:51h
Si reduíssim la classificació del grup 2 de 1ª Catalana a les sis jornades anteriors a la disputa del Tàrrega-Cd'E Manresa, l'equip de la capital del Bages es desplaçava al camp del “líder”, l'equip més en forma del campionat, una UE Tàrrega que li ha donat per complert la volta al mitjó si tenim en compte que fa sis jornades era penúltim amb 4 punts. I, a sobre, el Manresa visitava el municipal Joan Capdevila després de la marxa de Piti Belmonte de la banqueta manresana i després d'una setmana de reorganització interna que ningú sabia com es traduiria sobre el terreny de joc targarí.

Però el debut a la banqueta del primer equip d'Andreu Peralta, malgrat que el Cd'E Manresa es va avançar al marcador, va ser totalment positiu. Després d'una primera part amb poc poder ofensiu per part dels dos equips, a la segona van arribar dos grans gols de Sergi Soler, primer, i de Mikel, després, que van destacar en mig d'una intensa, generosa i agraïda pugna esportiva d'uns i altres. El Manresa va tenir més presencia ofensiva al llarg del partit que el seu rival, però fent una valoració del viscut sobre el terreny de joc, tampoc es pot dir que l'empat no fos just. Un empat, precisament, que és el primer que es dona entre ambdós equips al municipal targarí (abans, sis victòries locals i set visitants).

La primera part del partit es resumeix ràpidament: joc intens, grapa, moltes precaucions defensives i poc joc ofensiu. Tan sols es va sortir d'aquest guió un xut molt potent però massa centrat de Sergi Soler, des de fora de l'àrea, que Oliveros va retenir sota pals (10') i una falta treta molt ràpidament pel Manresa que culminaria Noah amb un cop de cap des del vèrtex de l'àrea petita que el porter targarí va atrapar al costat del pal esquerre de la seva porteria (40'). La resta, esforç generós per part dels dos equips, però insuficient per arribar a inquietar ambdues porteries en un període en que els porters van passar pràcticament desapercebuts.

La represa va ser una altra història. Sergi Soler, que ja ho havia provat a la primera part, aquesta vegada sí que la va encertar. Als 52' va engaltar una gardela impressionant, des de fora de l'àrea, que va entrar com un obús ajustada al travesser. El joc era més dinàmic que al primer acte, però encara costava crear perill a les àrees, a banda del 0-1. Però onze minuts després, Mikel no va voler ser menys de Sergi Soler i va etzibar una altra gardela, des del balcó de l'àrea, que es va colar al costat del pal esquerra de Pol Busquets, fent inútil l'estirada d'aquest per evitar l'empat a u.

El Manresa va respondre amb un parell d'accions que van fregar l'1 a 2. Als 65' Noah, en una posició franca dins l'àrea, enviava fora el que molts veien dins. Un minut després Sergi Soler tornava a atacar la porteria rival amb un xut des de fora de l'àrea que va sortir a prop del travesser.

Després d'aquestes dues accions hi va haver un tram de partit en que el Tàrrega va assetjar els dominis de Pol Busquets, encara que tan sols en una ocasió va poder estar a prop del 2 a 1. Va ser arran d'un altre xut, enverinat, des del balcó de l'àrea de Mikel que el porter blanc-i-vermell va neutralitzar amb una gran intervenció (74'). Un minut més tard era un xut creuat d'Alsina, que havia pujat a l'atac, el que va estar a punt de sorprendre Oliveros amb un xut creuat que va sortir fregant el segon pal. Als 80' era Bernat qui, des del seu propi camp (abans d'arribar al cercle central), veient Oliveros avançat, ho provava amb una voleia que el porter targarí atrapava sota pals.

Aquí es va acabar el poder ofensiu de dos equips que van finalitzar el partit defensant amb ungles i dents el punt que s'havien treballat durant tot el partit, i mostrant una intensitat digna de reconeixement. 

Fitxa tènica

Unió Esportiva Tàrrega

Oliveros, Salinas, Albert Bañuelos (Vargas, 56'), Solé, Leo Márquez, Clop, Ander Cayola (Diego, 56'), Marc Enríquez (Edu Robinat, 81'), Mikel, Jony, Sylla (Jofre, 56')

Centre d'Esports Manresa

Pol Busquets, Solernou, Florent, Bernat, Alsina, Cuello, Joel Priego, Marcel Bellido (Leandro, 71'), Noah, Sergi Soler, Marc Serra (Biel Rodríguez, 68')

Gols

0-1 (52'), Sergi Soler; 1-1 (63'), Mikel

Àrbitre

Pol Toril Bagen, de la delegació del Vallés Occidental. Va estar auxiliat per Josué Martín Mejias i Albert Puigdellibol Ruiz.

Targetes

Oliveros, Solé, Leo Márquez, Clop, Marc Enríquez, Diego // Bernat

Camp

Municipal Joan Capdevila, 350 espectadors.

- Resultats
- Classificació