L'Institut Guillem Catà de Manresa, a Polònia contra l'abandonament escolar

per Redacció , 30 de novembre de 2018 a les 10:34 |
Alumnes de l'institut Guillem Catà a Polònia d'Erasmus+ | INS Guillem Catà
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 de novembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Institut Guillem Catà ha començat aquest curs un nou projecte Erasmus + anomenat The Future Begins Today, conjuntament amb Polònia, Itàlia i Croàcia. El projecte tindrà una durada de dos cursos escolars, 2018-2020, i té com a objectiu combatre l'abandonament escolar, així com també tractar d'altres aspectes com ara la territorialitat i la necessitat de poder-se conèixer un mateix, el seu entorn i potenciar les seves habilitats en el seu futur vital i laboral.

La primera mobilitat ha estat a Sieradz, Polònia, on s'han desplaçat 5 professors que formen l'equip dinamitzador i on s'han establert les bases del projecte i s'han començat a elaborar les primeres activitats.


Paral·lelament, l'Intsitut Guillem Catà està enllestint l'anterior Erasmus+, Skills for Future Working Life in Europe (SFUWOL). Sis alumnes del centre de primer de batxillerat, acompanyats per professors del centre van viatjar a Pribam (Txèquia) el passat mes d'octubre. Aquest projecte té com a objectiu dotar als alumnes de les habilitats necessàries per fer més fàcil la inserció al món laboral fent ús de les noves tecnologies. Els altres països que participen al projecte són Itàlia (Roma), Grècia (Volos) i Finlàndia (Utajärvi).

Els projectes Erasmus són una experiència personal inoblidable, on els alumnes poden conèixer un altre país, altres maneres de fer, conviure amb altres famílies, practicar l'anglès i créixer com a persones.

 

Participació