El celler Abadal presenta l'Abadal Mandó 2016

Vinyes a la finca d'Abadal
Vinyes a la finca d'Abadal | Abadal
Redacció
29 de novembre del 2018
Actualitzat a les 14:54h
Abadal presenta la segona anyada de l’Abadal Mandó, la 2016. El celler lidera des dels seus orígens la recerca i recuperació de les varietats autòctones del Bages, com la picapoll o la mandó, donant resultat a vins com aquest negre fresc, dominat per una acidesa viva, en una de les anyades més seques de la darrera dècada. Aquesta frescor en boca i el potencial varietal que manté en un any sec és una mostra de com s'adapta la varietat al canvi climàtic. "Aquesta adaptació ens genera una gran confiança en l'aposta de futur que volem fer amb la Mandó", explica Miquel Palau, enòleg d'Abadal.

A partir d'aquesta anyada -i ja en les properes es farà progressivament- s'han anat incorporant diferents parcel·les de mandó al cupatge, el que permet jugar amb la orografia irregular de la finca per a trobar un cupatge que aporti complexitat i ofereixi la màxima tipicitat. Aquest vi té una criança de 12 mesos que combina àmfora d'argila i bóta de roure.L'Abadal Mandó ens trasllada al bell mig del bosc del Bages amb aromes florals, de garrofa i sotabosc i un fons especiat, de regalèssia i de fruita madura. En boca és molt fresc, equilibrat, llaminer i rodó, amb un final que recorda la tipicitat aromàtica d’aquesta varietat i una acidesa viva que li confereix llarga vida a la copa. Frescor, elegància i identitat varietal. El preu de l'ampolla és de 16 euros.