Dues mostres fotogràfiques es podran veure al Selves i Carner i al Casal de les Escodines

"Joves creadors" aplega obres de tres artistes bagencs: Pol Farriols Arribas, Anna Benet Prat i Hèctor Reina Núñez de Arenas, i "Retrats d'Eva Bozzo", és un recull dels retrats realitzats per Eva Bozzo

Redacció
29 de novembre del 2018
Actualitzat a les 12:33h
Les exposicions fotogràfiques Joves creadors i Retrats d'Eva Bozzo faran estada, del 5 al 28 de desembre, al Centre Cívic Selves i Carner i al Casal de les Escodines, respectivament.

Joves creadors aplega obres de tres artistes bagencs: Pol Farriols, Anna Benet i Hèctor Reina, mentre que Retrats d'Eva Bozzo, és un recull dels retrats realitzats per Eva Bozzo, amb motiu del calendari de l'Ajuntament de Manresa 2019, l'any de la Capitalitat de la Cultura Catalana.

Tant el Centre Cívic Selves i Carner com el Casal de les Escodines acullen al llarg de l'any diverses mostres fotogràfiques conjuntament amb Foto Art Manresa, així com altres exposicions d'arts visuals de temàtica lliure i de línia amateur.

Centre Cívic Selves i Carner

Tres joves fotògrafs exposen les seves obres al Centre Cívic Selves i Carner en el marc de la 13a edició del cicle Joves Creadors, organitzat conjuntament per Foto Art Manresa i la regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Manresa. L'exposició s'inaugurarà el divendres 4 de desembre a les 20 hores.

En aquesta ocasió, els tres joves que formen part d'aquest programa de divulgació de les arts visuals són: 

Pol Farriols Arribas, monistrolenc de 17 anys, exposa vuit retrats de persones joves. El retrat és l'àmbit en el qual gaudeix més fent fotografia, disciplina que  utilitza com a eina de desconnexió. Ha iniciat estudis de fotografia a l'IEFC, un institut de fotografia de Barcelona, i voldria transformar el què fins ara era una afició en una futura professió.

Anna Benet Prat, manresana  de 28 anys, exposa una sèrie 8 fotografies analògiques revelades al laboratori. Llicenciada en Belles Arts, sovint utilitza la càmera com a mitjà d'expressió. Actualment intenta establir relacions entre la fotografia i la serigrafia i també experimenta amb la cianotipia i el collage. Properament traurà la seva primera publicació en forma de llibre. 

Hèctor Reina Núñez de Arenas, manresà de 25 anys, exposa una sèrie de 8 obres fotogràfiques inspirades en la pintura que mostren una representació de l'abstracció pictòrica a partir de la fotografia d'elements quotidians de l'espai urbà, creant imaginaris abstractes que podrien ser pintures.

Graduat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, es dedica  professionalment al vídeo i disseny gràfic al món de la moda editorial i cerca nous registres fotogràfics agafant elements pictòrics de la seva pròpia obra artística. Les seves fotografies es creen amb el moviment de la càmera: com si d'un pinzell es tractés, agafen registres diferents dels del retrat figuratiu fotogràfic.

L'exposició es podrà visitar del 5 al 28 desembre, al Centre Cívic Selves i Carner (C/ Bernat Oller, 14-16) de dilluns a divendres, de16 a21 h. Romandrà tancada els dies 7 de desembre, 24, 31 i els festius nadalencs.

Casal de les Escodines

Retrats d'Eva Bozzo, és una exposició de fotografia artística amb els retrats realitzats per Eva Bozzo, en motiu del calendari de l'Ajuntament de Manresa 2019, l'any de la Capitalitat de la Cultura Catalana.

Entre les diferents imatges hi ha un traç d'unió. Aquestes s'han teixit entre sí a través d'un element que dona un sentit unitari a tota l'obra, els retrats del calendari. Aquest live motive és el fil, com a essència mínima del teixir, element que forma part de la indústria tèxtil, molt present en la història de Manresa.

Els retrats suggereixen valors i elements com l'amistat, l'amor, la família, la cooperació, la personalitat, la particularitat, la llibertat, la creativitat, l'art, l'educació, la solidaritat, la comunitat, l'empatia, l'espiritualitat, la sensibilitat i la cultura.

L'exposició es podrà veure del 5 al 28 de desembre al Casal de les Escodines (C/ St. Bartomeu, 50), de dilluns a divendres, de 10 a 14 i de 16 a 21 h i els dissabtes, de 10 a 14 i de 16 a 20 h. Romandrà tancada els dies 7 de desembre, 24, 31 i els festius nadalencs.