Marc Aloy dibuixa els tres eixos programàtics d'ERC en la seva presentació com a candidat

El programa republicà per a les eleccions municipals es divideix en una ciutat verda, dinàmica i de trobada

Marc Aloy durant l'acte de presentació de la seva candidatura
Marc Aloy durant l'acte de presentació de la seva candidatura | Gemma Aleman
29 de novembre del 2018
Actualitzat el 28 de febrer del 2019 a les 12:49h
Marc Aloy, que va ser presentat com el "futur alcalde" de Manresa va dibuixar davant una platea del Conservatori gairebé plena els tres eixos en que es dividirà la campanya d'ERC durant les eleccions municipals de 2019. En la seva presentació oficial, el cap de llista republicà va assenyalar els grans objectius del seu programa: buscar una ciutat verda, una ciutat dinàmica i una ciutat de trobada. L'acte va comptar amb la presència del president del Parlament Roget Torrent.

Aloy, que va desbordar manresanisme durant la seva intervenció, va reivindicar l'Anella Verda com a gran pulmó de la ciutat, però sense anar en detriment de "fer créixer aquest verd a l’interior de la ciutat". Això s'aconseguirà millorant el sistema de parcs i completant "l'obertura" de Manresa cap al riu.

El candidat també va mostrar la seva satisfacció pel recent acord amb Sant Fruitós per l'ampliació del Parc de l'Agulla que inclou el projecte d'unes piscines d'estiu "que aquesta ciutat mereix".

Aloy es va referir a la mobilitat reclamant una ciutat "que redueixi lloc al vehicle privat i en doni al transport públic", que "eixampli voreres i que tingui més arbres". El republicà també aposta per canviar la carretera de Vic i de Cardona, que tenen una imatge "que no ha canviat en els darrers 50 anys".

A nivell de dinamisme, Aloy va apostar per "desencallar" el creixement del Parc Tecnològic, desenvolupar el polígon del Pont Nou per "dotar la ciutat d’una nova entrada des de l’Eix Transversal i ordenar la zona esportiva del Congost". Però també va recordar el Centre Històric amb el recent acord sobre l'Anònima o la transformació de l'antic col·legi de Sant Ignasi, sense oblidar la importància de l'habitatge, sobre el que es necessitaran "idees noves".

Finalment Aloy també es va referir a la precarietat de les infraestructures, des de la C-55 fins a Rodalies passant pel preu de l'Autopista Terrassa - Manresa.