Torrent apel·la a recuperar la «cohesió» del 3 d'octubre per poder fer efectiva la república

El president del Parlament ha acompanyat a Marc Aloy en la presentació de la seva candidatura com a alcaldable d'ERC a Manresa

Roger Torrent durant l'acte celebrat a Manresa
Roger Torrent durant l'acte celebrat a Manresa | Gemma Aleman
Redacció
29 de novembre del 2018
Actualitzat a les 11:33h
El President del Parlament, Roger Torrent, ha fet una crida a la “cohesió” i a recuperar la unitat del 3 d'octubre per tal de poder fer efectiva la república. "Hem d'escoltar als que no opinen com nosaltres, és imprescindible sortir de la zona de confort", ha assegurat, tot apel·lant a "convèncer als que tenen por al nostre projecte" i evitar competir amb els partits polítics independentistes "per dos o tres diputats més". "Què ens aporta tot això?", ha preguntat. Segons Torrent, només així es podrà "culminar el que va néixer l'1 d'octubre". El president del Parlament ha fet aquestes declaracions en el marc de la presentació de l'alcaldable d'ERC a Manresa, Marc Aloy.

Torrent, que aquesta tarda ha visitat als polítics empresonats a Lledoners, ha volgut centrar el seu discurs en la necessitat de buscar l'"empatia". "Per fer república hem d'escoltar als que no opinen com nosaltres", ha dit, tot afegint que "si ens mantenim a la zona de confort, només ens convencerem entre nosaltres".

El president del parlament ha apel·lat al 3 d'octubre com a exemple d'unitat. "Va ser l'acte de dignitat més gran", ha recalcat.
 

Marc Aloy durant l'acte de presentació de la seva candidatura. Foto: Gemma Aleman


Autocrítica

Durant el seu parlament, el mateix Torrent ha reconegut que segurament toca fer "autocrítica". "En la darrera legislatura vam haver de parlar molt de democràcia davant la repressió d'un estat espanyol que ara sabem que està disposat a tot", ha assegurat, tot lamentat que "no vam parlar tant de què serà la república i potser ara ho haurem de fer". "Això és el que ens permetrà que quan vinguin nous octubres, els culminem".

Torrent ha afirmat que la república són "les persones". "La república és la sanitat, les escoles, els hospitals, els carrers, la gent", ha insistit, tot assegurant que la darrera cosa que s'ha de fer és donar la sensació "que ens barallem".

El judici

Segons Torrent, ara que s'acosta "la farsa judicial" i veurem com "homes i dones de pau s'enfronten a 25 anys de presó per posar urnes, més que mai, hem de recordar la resposta que vam donar a l'atac a la democràcia del passat 1 d'octubre".