El PSC acusa el Consell Comarcal de no aplicar prou polítiques d'esquerres i de gènere

Els socialistes lamenten que dels 53 llocs de treball assignats pel SOC, «només se n'han sol·licitat 18»
Els socialistes lamenten que dels 53 llocs de treball assignats pel SOC, «només se n'han sol·licitat 18» | CCBages
Redacció
28 de novembre del 2018
Actualitzat a les 10:28h
El grup comarcal del PSC al Bages ha emès un comunicat en el qual reprova el que considera una "falta de lideratge" dels partits que presideixen el Consell Comarcal (ERC i ICV) en termes d'ocupació. Segons els socialistes, manca voluntat política "per donar oportunitats de feina a les persones dels pobles de la comarca que ho necessiten".
 
Per entendre aquestes acusacions ens hem de remuntar al passat 8 d'octubre, quan el Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), va publicar la convocatòria per contractar persones en situació d'atur. Cal recordar que aquest òrgan atorga subvencions a l'Àrea de Desenvolupament Comarcal del CCBages perquè gestioni programes per fomentar l'ocupació a la comarca.

Un d'aquests programes és el de Treball i Formació, dirigit a la contractació i formació de persones en situació d'atur. En el cas del CCBages, el SOC els preassigna 53 nous llocs de treball, 28 dels quals es destinen a ciutadans més grans de 45 anys no perceptors de prestació ni subsidi (línia PANP); 16 a persones perceptores de la Renda Mínima d'Inserció (línia PIRMI), i 9 a dones aturades (línia DONA).

"D'aquests 53 llocs assignats, des del Consell Comarcal només se n'han sol·licitat 18: 16 per la línia PANP, dos per la línia PIRMI i cap per la línia DONA", exclamen els socialistes, que atribueixen la decisió del govern del CCBages a "una falta de convicció en polítiques d'esquerres i de gènere".