Meandre demana als partits polítics que prioritzin el riu en els seus programes

L'entitat inicia una sèrie de peticions a les formacions que es presentin a les Municipals de 2019

El riu Cardener al seu pas per Manresa
El riu Cardener al seu pas per Manresa | Sílvia Rius
Redacció
28 de novembre del 2018
Actualitzat a les 10:15h
L'entitat Meandre entén que des de fa anys cal un projecte global de parc fluvial del Cardener i recuperar la continuïtat del camí i Passeig del Riu de Sant Joan fins a l'aiguabarreig. Per això inicien un seguit de peticions "concretes i factibles" per portar a terme durant el següent manat amb la finalitat que els partits polítics que es presentin a les Municipals de 2019, ho incorporin als seus programes electorals.

Amb aquest objectiu, Meandre anirà anunciant durant les properes setmanes, punt per punt, els treballs que consideren imprescindibles i factibles "per recuperar a curt termini la continuïtat de tot el camí i Passeig del Riu, entre Sant Joan i Manresa com a connector verd clau que és per a vianants i bicicletes".

La primera de les peticions de Meandre és la de recuperar la continuïtat del camí per la riba del riu de Sant Joan fins al Pont Nou actualment tallada per uns horts fàcilment desplaçables.

A dia s'avui aquests horts tallen el dret de pas per la qual cosa el vianant ha de passar pel perillós voral de la C-55. Assabentats que hi ha atorgada a l'ACA una subvenció de 67.170 euros per eliminar la canya de la llera i plantar arbrat autòcton, Meandre considera aquesta actuació com una gran oportunitat per obrir i crear un continu entre Sant Joan i el Pont Nou de Manresa per a vianants i bicicletes.