Súria clou una setmana dedicada a la lluita contra la violència masclista

Acte d’adhesió al Dia Internacional per l'eliminació de la violència contra les dones
Acte d’adhesió al Dia Internacional per l'eliminació de la violència contra les dones | AjSú
Redacció
28 de novembre del 2018
Actualitzat a les 8:03h
L'Ajuntament de Súria va acollir dissabte passat l'acte d'adhesió al Dia Internacional per l'eliminació de la violència envers les dones, dins del programa de la Setmana contra la violència de gènere. L'acte va consistir en una encesa d'espelmes, la lectura d'un manifest i una actuació musical.

El manifest va ser llegit per alumnes de l'Escola Municipal de Formació d'Adults. En el seu text s'afirma que "encara hi ha molt camí per fer" per tal d'assolir l'objectiu d'eradicar la violència masclista, ja que encara "necessitem més recursos i més recolzament" per tal que totes les dones afectades "puguin trencar el silenci i sortir-se'n".

També s'hi remarca que és important que se'n parli "durant tot l'any" perquè això "ens ajuda a totes i a tots a identificar les violències masclistes (més o menys subtils, més o menys visibles) que ens acompanyen des que naixem".

Enguany, el manifest del Dia Internacional ha estat redactat per la periodista Ariadna Oltra. Les institucions signants són la Generalitat, les quatre diputacions catalanes, l'Associació Catalana de Municipis, la Federació de Municipis de Catalunya i l'Ajuntament de Barcelona.

Després de l'encesa d'espelmes i de la lectura del manifest, l'acte es va cloure amb una interpretació musical a càrrec d'un trio de flautes travesseres de l'Escola Municipal de Música.

L'acte d'adhesió va tenir lloc al pati interior de la Casa de la Vila, amb la presència de l'alcalde Josep Maria Canudas i de la regidora de Benestar Social, Sanitat i Solidaritat, Carme Besa.

El programa de la Setmana contra la violència de gènere va començar diumenge 18 de novembre amb la representació d'un espectacle del Grup d'Amics Navàs-Palà-Sallent. Aquest acte es va celebrar amb la col·laboració de l'Associació de Gent Gran de Súria-L'Esplai.

Una altra activitat destacada va ser l'excursió a Agramunt (l'Urgell), que va tenir lloc dijous 22 de novembre amb la participació d'unes 120 persones.El programa de la Setmana també ha inclòs xerrades sobre la violència de gènere i sobre la diabetis, a més d'una caminada per l'entorn de la vila, coorganitzada amb el Centre d'Atenció Primària (CAP) Goretti Badia. 

L'organització dels actes de la Setmana contra la violència de gènere ha anat a càrrec de l'àrea d'Igualtat de l'Ajuntament de Súria, amb el suport del Consell Comarcal del Bages i el Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) del Bages) i la col·laboració de l'Escola Municipal de Formació d'Adults, Casal de Joves. Escola Municipal de Música, Institut Mig-Món, Casal de la Dona, Centre d'Atenció Primària (CAP) Goretti Badia, Mossos d'Esquadra, Residència Bell Repòs, Associació de Gent Gran, associació Filigrana, Diputació de Barcelona i Institut Català de les Dones. 

Distribució de material al sector de restauració contra la violència masclista

Coincidint amb el desenvolupament de la Setmana contra la violència de gener, l'àrea d'Igualtat de l'Ajuntament ha distribuït entre els establiments suriencs de restauració unes 7.500 estovalles i una quinzena de caixes de tovallons de paper amb missatges de sensibilització contra la violència masclista. Aquest material ha estat facilitat pel Consell Comarcal del Bages i pel SIAD del Bages. 

D'altra banda, en el balcó principal de la Casa de la Vila ha estat col·locat el llaç que simbolitza el compromís contra la violència de gènere. 
Arxivat a