​Detenen a Manresa els presumptes autors de tres robatoris a Gironella, el Brull i la Seu d'Urgell

Els Mossos d'Esquadra detenen, a Manresa, els presumptes responsables de tres robatoris a domicilis
Els Mossos d'Esquadra detenen, a Manresa, els presumptes responsables de tres robatoris a domicilis | AFT
Redacció
27 de novembre del 2018
Actualitzat el 28 de novembre a les 7:38h
Els Mossos han desmantellat un grup criminal per, presumptament, ser els autors de tres robatoris a domicilis de la Seu d'Urgell, Osona i el Berguedà. Els arrestats, d'edats compreses entre els 21 i 25 anys, han ingressat preventivament a la presó.

Segons explica el cos policial, la investigació es va iniciar el passat mes d'octubre. Els agents van localitzar un grup de persones residents a Barcelona amb diversos antecedents policials per delictes contra el patrimoni. Fruit de les diverses gestions policials els investigadors van relacionar aquest grup amb tres robatoris a domicilis de la Seu d'Urgell, el Brull (Osona) i Gironella (Berguedà), comesos entre el 14 i el 19 de novembre. Tots els robatoris compartien el mateix modus operandi: forçaven les finestres o portes corredisses de la planta baixa de les cases i entraven a l'interior.

Davant d'això, el passat 21 de novembre es va dur a terme un operatiu policial que va permetre la detenció dels tres membres del grup a Manresa. El mateix dia també es van poder recuperar tres armes de foc que s'havien sostret en un dels robatoris. L'endemà de les detencions es va fer una entrada i perquisició al domicili dels presumptes autors on es van localitzar i recuperar una part dels objectes sostrets.

Els detinguts, als que se'ls imputa ser els presumptes autors de tres robatoris amb força en domicilis i pertinença a grup criminal, van passar el dissabte 24 de novembre a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Manresa, el qual va decretar el seu ingrés a presó.