El Consell Nacional del PDECat augmenta la seva representació bagenca amb Josep Gili i Josep Pons

També ha entrat a formar part d'aquest òrgan el moianès Àlex Mur

Redacció
27 de novembre del 2018
Actualitzat a les 11:24h
En la darrera Assemblea Nacional del PDECat del passat mes de juliol -en què es va ampliar la Direcció Nacional a 30 membres- es va acordar, també, incrementar el nombre de representants que configuren el Consell Nacional, passant de 300 a 450. El Consell Nacional és l'òrgan encarregat de vetllar pel compliment i desenvolupament de les línies directrius marcades pel PDECat.

Fa dues setmanes, el partit va sotmetre a votació els consellers escollits en l'àmbit nacional, i ara ha estat el torn de les diverses comarques, que també han elegit els representants territorials en el sí de les assemblees comarcals.

A la Catalunya Central li pertocava escollir cinc Consellers Nacionals com a representants territorials, dos dels quals de la comarca del Bages; un del Moianès; un del Berguedà, i un d'Osona. En el cas bagenc, els designats han estat el manresà Josep Gili, professor del Departament de Geografia de la UAB, i el guardiolenc Josep Pons, regidor de l'Ajuntament de Sant Salvador de Guardiola. Pel que fa al Moianès, l'escollit ha estat Àlex Mur, estudiant de Ciències Polítiques a la UB i president local del PDECat a Moià.

Tots tres, juntament amb Lluís Vall (Berguedà), Isaac González (Osona), així com també amb els Consellers Nacionals actuals, seran representants del territori al màxim òrgan de decisió del partit, el Consell Nacional. A més, en l'àmbit nacional, han sortit vint places més de Consellers Nacionals, en què associats i associades d'arreu del territori han tingut la possibilitat d'optar-hi. D'aquestes places, dues han estat atorgades als associats bagencs Toni Massegú i  Núria Creus.

En total, doncs, la Catalunya Central augmentarà la seva representació sumant vuit consellers als onze que ja hi havia. D'aquests dinou, nou són del Bages; dos del Moianès; tres del Berguedà, i cinc d'Osona.
Arxivat a