El Consell dels Infants de Súria abordarà, al llarg de tot el curs, el drama dels refugiats

Els nous escolars que formaran part d'aquest òrgan participatiu van agafar les regnes dels antics consellers en un acte al saló de sessions de l'Ajuntament del municipi

Redacció
27 de novembre del 2018
Actualitzat a les 10:48h
El Consell Municipal dels Infants centrarà les seves activitats d'aquest curs 2018-19 en el drama dels refugiats, segons es va anunciar en l'acte de renovació parcial d'aquest organisme de participació que enguany celebra el seu 20è aniversari.

L'objectiu principal del programa d'activitats del Consell Municipal dels Infants per a aquest curs serà sensibilitzar l'alumnat de les escoles surienques sobre la difícil situació dels refugiats que han hagut de fugir dels seus països a causa de conflictes bèl·lics per tal de promoure els valors de la solidaritat i l'empatia amb aquestes persones, especialment amb els infants.

L'acte de renovació parcial del Consell va tenir lloc al saló de sessions de la Casa de la Vila, presidit per l'alcalde Josep Maria Canudas i la regidora de Benestar Social, Sanitat i Solidaritat, Carme Besa. El batlle va parlar sobre la importància del Consell Municipal dels Infants com a òrgan de participació que recull la veu dels infants de la vila a través dels seus representants, escollits democràticament a les escoles d'educació primària. Segons Canudas, "ens convé conèixer" l'opinió dels infants com a persones que formen part de la vila i seran futurs protagonistes de la vida surienca.

Per la seva banda, la regidora de Benestar Social va agrair el treball dels membres sortints i va encoratjar els que en formaran part al llarg del curs a mantenir la mateixa línia d'activitat i compromís. Besa va remarcar, en aquest sentit, que el Consell és una eina per "incorporar els infants a la vida pública" i fomentar la participació, l'esperit crític i la responsabilitat social.

Els membres del Consell Municipal dels Infants per a aquest curs 2018-19 són Pol Rodríguez Martín, Eduard Adrian Stanciu, Laia Fenoy Prieto i Mar Rodríguez Martín, de l'Escola Fedac; Judit Arrabal García, Quim Espejo Peña, Jana Sánchez Hernández i Edgar Esteban Arnaldo, de l'Escola Francesc Macià, i Yasser Bouchankouk, Pau Comabella Lemus, Erika Jiménez Lazo i Noemí Moreno Jódar, de l'Escola Mare de Déu de Montserrat. 

El Consell Municipal dels Infants de Súria va ser un dels primers que es va crear al Bages. Aquest organisme de participació, adscrit a l'àrea de Benestar Social, pretén recollir la veu dels infants, animar-los a participar en la millora de la vila i fomentar els valors de la cooperació, el compromís i el respecte.
Arxivat a