Sant Mateu de Bages coneix el seu Mapa del Patrimoni Cultural

La Diputació ha inventariat 570 elements, dels quals el 86,6 % correspon a patrimoni immoble

Redacció
26 de novembre del 2018
Actualitzat a les 17:30h
L'Oficina de Patrimoni Cultural (OPC) de la Diputació de Barcelona va presentar dissabte el Mapa del Patrimoni Cultural de Sant Mateu de Bages en un acte a l'arxiu municipal  amb representants de l'ajuntament, encapçalats per l'alcalde Joan Ullé.

En aquest mapa s'han inventariat 570 elements, dels quals el 86,6 % correspon a patrimoni immoble (edificis, conjunts arquitectònics, elements arquitectònics, jaciments arqueològics i obra civil), un 3,7% és moble (col·leccions, objectes i elements urbans),  0,9% documental (fons documentals i d'imatges), 4,3% immaterial (manifestacions festives, tradicions orals, música i dansa, costumari i tècniques artesanals) i un 4,3% natural (zones d'interès natural i espècimens botànics singulars).

L'OPC realitza des de fa més de 19 anys els Mapes de Patrimoni Cultural del municipis de la demarcació de Barcelona que ho sol·liciten. Actualment, hi ha 166 municipis de la demarcació on ja s'ha elaborat el mapa, i diversos més es troben en diferents processos de realització.